HomeΚήποι μπαλκονιώνΔημιουργία ενός όμορφου κήπου στο μπαλκόνι: Βήματα για αρχάριους

Δημιουργία ενός όμορφου κήπου στο μπαλκόνι: Βήματα για αρχάριους

εισαγωγή

όμορφου κήπου Φέρνοντας τη φύση κατευθείαν στην πόρτα σας, δημιουργώντας μια καταπράσινη περιοχή στο μπαλκόνι ή τη αυλή σας όχι μόνο βελτιώνει την ευεξία σας αλλά προσθέτει επίσης ομορφιά και τη δυνατότητα παροχής φρέσκων τροφίμων στην κουζίνα σας. Αυτό το έργο ταιριάζει καλά με οποιαδήποτε φυτά σε γλάστρες που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στον εσωτερικό χώρο σας ενώ βρίσκεστε στο κέντρο του κήπου, επειδή δεν υπάρχει φυσικό χώμα σε ένα μπαλκόνι.

Το ρητό «Η ζωή αρχίζει τη μέρα που ξεκινάς έναν κήπο» είναι μια κινέζικη παροιμία. Με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη μιας νέας σεζόν, η AD μίλησε με τρεις επαγγελματίες για τα τέσσερα εύκολα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός κήπου στο μπαλκόνι σας.

Κάντε μια προκαταρκτική έρευνα και ερευνήστε την περιοχή σας.

όμορφου κήπου

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τοποθετήσετε πέργκολα στην περιοχή σας ελέγχοντας τους νόμους του κτιρίου σας δύο φορές πριν ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να μάθετε αν επιτρέπεται και το βάψιμο των πλευρικών τοιχωμάτων του μπαλκονιού σας. Καθορίστε τι μπορείτε να καλλιεργήσετε με βάση το τοπικό σας κλίμα από εκεί. Η εισαγωγή του ταχυδρομικού σας κώδικα στον χάρτη ζώνης ανθεκτικότητας του USDA θα κάνει αυτή τη διαδικασία απλή.

Στη συνέχεια, δείτε ποια φυτά είναι πιο κατάλληλα για την περιοχή σας, καθώς κάθε μπαλκόνι έχει ένα μοναδικό σύνολο εκτιμήσεων. Για παράδειγμα, είναι η περιοχή σας εκτεθειμένη στο φως όλη την ημέρα; Είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και γίνεται ψυχρός και άνεμος; Ανάλογα με το πόσο σε επηρεάζει ο καιρός, πρέπει.

Αποφασίστε τι θα φυτέψετε.

Θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που θέλετε να επιτύχετε: Είναι βασισμένο στην απόχρωση; Απειρία? Ή μήπως μια κρυψώνα με φρέσκα υλικά έξω; Σύμφωνα με τον διευθυντή λογαριασμών λαχανικών της PanAmerican Seed, Josh Kirschenbaum, οι ανυπόμονες είναι το φυτό για εσάς εάν θέλετε γλάστρες γεμάτες λουλούδια αλλά να έχετε λίγο έως καθόλου φως. Διατίθενται σε ροζ, βιολετί και κόκκινο χρώμα με λευκό για εντυπωσιακή αντίθεση και προσφέρουν εξαιρετική κάλυψη λουλουδιών.

Εναλλακτικά, σκεφτείτε να φυτέψετε ένα φιλόδεντρο “Shangri-La”, το οποίο θα μετατρέψει το μπαλκόνι σας σε ένα πραγματικό τροπικό καταφύγιο με τα φαρδιά κλαδιά με σχισμένα φύλλα. Δοκιμάστε αυτά τα είδη για μια πινελιά πλούσιας, πράσινης ομορφιάς.

Δοκιμάστε ένα φτερό δράκου Begonia, συμβουλεύει ο Kirschenbaum, εάν το μπαλκόνι σας δέχεται λίγη ηλιακή ακτινοβολία. «Αυτή η μπιγκόνια είναι πολύ επιεικής στην παραμέληση και εξακολουθεί να δίνει μια πλούσια χρωματική παράσταση, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για τον κηπουρό του μπαλκονιού που αναζητά φυτό χαμηλής συντήρησης αλλά υψηλής επίδρασης», εξηγεί. «Φαίνεται καταπληκτικό ό,τι κι αν συμβεί—άνεμος, ξηρασία, ήλιος ή σκιά».

Αποκτήστε τα κατάλληλα αντικείμενα.

Είναι πάντα καλή ιδέα να ψάχνετε σε υπαίθριες αγορές για μοναδικά πράγματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ζαρντινιέρες ή για να μεταφέρετε την ιδέα του εσωτερικού σχεδιασμού σας. Για ιδέες, επισκεφτείτε καταστήματα με κήπους και καταστήματα διακόσμησης σπιτιού. Επιλέξτε γλάστρες και ζαρντινιέρες, μαζί με ένα συνολικό χρωματικό συνδυασμό και ίσως μια παλιά σκάλα για χρήση αντί για ράφι.

«Το μέγεθος του δοχείου πρέπει να είναι μεγάλο και αρκετά ανθεκτικό ώστε να χωράει αρκετός όγκος εδάφους για το φυτό και το ριζικό του σύστημα», προτείνει ο Kirschenbaum. Επιπλέον, οι μεγαλύτερες γλάστρες θα κρατήσουν καλύτερα την υγρασία και τα δοχεία ποτίσματος απαιτούν σταθερά περισσότερο πότισμα από τις φυτεύσεις στο έδαφος.

Συνεισφέρετε λίγο στο περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη το δόγμα “μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση”, ίσως θελήσετε να αφήσετε στην άκρη ένα τμήμα της κουζίνας σας ή τον εξωτερικό χώρο για κομποστοποίηση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Εθνικού Γραφείου Κήπου, Gail Pabst, «η κομποστοποίηση σάς επιτρέπει να ταΐζετε οικιακά φυτά και δοχεία μπαλκονιού, μειώνει τα οικιακά απορρίμματα και σας εξοικονομεί ένα ταξίδι στον κάδο απορριμμάτων». “Ένα κεραμικό σκεύος κομποστοποίησης όπως αυτό είναι ιδανικό για συλλογή.”

Δημιουργία Κήπων για Μπαλκόνια

Το μικρο-τοπίο του μπαλκονιού σας μπορεί να σχεδιαστεί μόλις καθοριστούν οι περιορισμοί για τον ήλιο και το βάρος. Χρησιμοποιήστε την πληθώρα δυνατοτήτων κοντέινερ που θα έχουν να προσφέρουν διάφοροι πάροχοι ή σπρώξτε το φάκελο με τις εφευρετικές σας ιδέες, για να είστε δημιουργικοί με την περιορισμένη περιοχή. Δημιουργήστε έναν κήπο με βότανα για τους επικούρειους ή έναν κήπο κουζίνας για να καλλιεργήσετε μερικά από τα προϊόντα σας.

Μπορείτε να επιτύχετε το καλύτερο και των όμορφου κήπου δύο κόσμων αναμειγνύοντας επιδέξια τρόφιμα και λουλούδια. Όταν σχεδιάζετε, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική φύτευσης “θρίλερ, ψεκασμός και πλήρωση”. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς τύπους σε ένα μόνο δοχείο. το θρίλερ είναι ο κύριος όρθιος, ο ψεκαστήρας πέφτει πάνω από την κατσαρόλα και ο γεμιστήρας γεμίζει τα κενά.

Σκεφτείτε τα δοχεία σας.

Οι μεγάλες ξύλινες ή τερακότα ζαρντινιέρες και γλάστρες είναι αρκετά ελκυστικές και παρέχουν άφθονο χώρο για όλα τα είδη φυτών, υπό την προϋπόθεση ότι το βάρος δεν είναι ανησυχητικό. Αλλά να θυμάστε ότι η τερακότα γενικά στεγνώνει αρκετά γρήγορα. Οι γλάστρες από πλαστικό και ρητίνη παρέχουν ένα ελαφρύ υποκατάστατο στην ευρύτερη γκάμα μορφών, μεγεθών και αυτοποτιζόμενων επιλογών.

Ο κηπουρός μπορεί να καλλιεργήσει ένα ευρύ φάσμα συμβατικών λαχανικών κήπου ή μεμονωμένους μικροσκοπικούς θάμνους ή πολυετή φυτά σε τεράστιες γλάστρες και ζαρντινιέρες. Τα βότανα της κουζίνας, τα ετήσια και τα πολυετή φυτά αναπτύσσονται όμορφα σε μικρότερες γλάστρες και δοχεία. Μπορούν να συνδυαστούν με κάθετη κηπουρική.

Λαμβάνοντας κάθετη θέση όμορφου κήπου

όμορφου κήπου

Επειδή οι κάθετοι κήποι εκμεταλλεύονται όμορφου κήπου τους κάθετους τοίχους του μπαλκονιού σας, είναι μια ιδέα εξοικονόμησης χώρου για τους κηπουρούς του σπιτιού. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους εφευρετικούς τρόπους, όπως ταράτσες στις σκάλες της ζαρντινιέρας, κρέμασμα υδρορροών από αλυσίδα ή χρήση παλετών φορτωμένων με ακαθαρσίες και στερεωμένες στον τοίχο.

Το μειονέκτημα ενός κατακόρυφου κήπου είναι ότι το πότισμα από πάνω και το στάζει από ύψος μπορεί να προκαλέσει πιτσιλιές που μπορεί να καταστρέψουν τους τοίχους. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα λεκάνης απορροής στο κάτω μέρος, η στάγδην άρδευση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη αυτού του προβλήματος.

Καλάθια κρεμαστά ή κάγκελα

Οι πιο απλές επιλογές για το μικρό μπαλκόνι είναι κρεμαστά καλάθια, κουτιά παραθύρων ή καλάθια με κάγκελα. Αυτά τα δοχεία έχουν σχεδιαστεί για να κρέμονται από τις μαρκίζες ή το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού και είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, χάλυβα ή ξύλο. όμορφου κήπου Τα μικρότερα ή ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά λειτουργούν καλά σε αυτού του είδους τα καλάθια επειδή τείνουν να είναι ρηχά και πιο πιθανό να στεγνώσουν.

Μπορείτε να φυτέψετε μαρούλια, βότανα, φράουλες, παχύφυτα και ετήσια σε ένα κρεμαστό καλάθι ή σε ένα κιγκλίδωμα. Για να μην χτυπήσει το δοχείο από τον άνεμο ή ένα ακούσιο τράνταγμα, και οι δύο αυτές επιλογές θα πρέπει να στερεωθούν με βραχίονες, βίδες ή ιμάντες ζύμωσης.

Εμπορευματοκιβώτια επαναχρησιμοποιημένα

Έχετε την καλλιτεχνική άδεια να πειραματιστείτε με διαφορετικά δοχεία αφού είστε ο κηπουρός. Φτιάξτε καθημερινά αντικείμενα σε δοχεία φυτών ανοίγοντας αρκετές τρύπες ώστε το νερό να στραγγίζει από αυτά για να προσθέσετε μια πινελιά του στυλ σας στον εξωραϊσμό του μπαλκονιού. Μια επιλογή για να μειώσετε τη σπατάλη και να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να ανακυκλώσετε πολύχρωμες μπότες από καουτσούκ, χρησιμοποιημένα δοχεία γιαουρτιού, φλιτζάνια, κανάτες, καλάθια ή οποιοδήποτε άλλο είδος σκάφους.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments