HomeΚηπουρόςΚηπουρική τον Αύγουστο Συμβουλές για έναν ανθισμένο κήπο όλο το καλοκαίρι

Κηπουρική τον Αύγουστο Συμβουλές για έναν ανθισμένο κήπο όλο το καλοκαίρι

Εισαγωγή

ανθισμένο κήπο Αύγουστος κηπουρική έχει τα δικά της μοναδικά προβλήματα και δυνατότητες, και αυτό το μήνα μπορεί να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή για τον κήπο σας. Υπάρχουν μόνο οι σωστές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα φυτά σας ζωντανά και υγιή. Πώς μεγιστοποιούμε τους κήπους μας τον Αύγουστο;

Γιατί ο Αύγουστος είναι ζωτικής σημασίας για τον κήπο σας

Ο Αύγουστος είναι ένας βασικός καλοκαιρινός μήνας, καθώς η θερμοκρασία συχνά τείνει να φτάσει στο υψηλότερο σημείο. Αυτό το καθιστά μια σημαντική στιγμή για τους κηπουρούς. Τούτου λεχθέντος, η έντονη θερμότητα μπορεί να είναι σκληρή για τα φυτά, ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να παραμείνουν υγιείς και ζωντανοί. Επιπλέον, το τέλος του καλοκαιριού είναι μια εξαιρετική περίοδος για την προετοιμασία για φθινοπωρινή φύτευση.

Η κηπουρική τον Αύγουστο συνεπάγεται τη διατήρηση της ευημερίας των καλοκαιρινών φυτών σας και την προετοιμασία για έναν όμορφο φθινοπωρινό κήπο. Κάνοντας αυτό που πρέπει να γίνει τώρα μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγικές καλλιέργειες ή πολύχρωμα λουλούδια στην πλήρη ανθοφορία τους.

Στο blog του Αυγούστου θα συζητήσουμε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στον κήπο σας, τα καλύτερα φυτά για να αναπτυχθούν και πώς να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις όπως τα παράσιτα. Τέλος, θα έχετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς να παραμείνετε παραγωγικοί κατά τη διάρκεια αυτών των καυτών μηνών.

Απαραίτητες εργασίες κηπουρικής για τον Αύγουστο

ανθισμένο κήπο

Προσεκτικό πότισμα

ανθισμένο κήπο Τον Αύγουστο, το σωστό πότισμα είναι σημαντικό. Λόγω της θερμότητας, το έδαφος μπορεί να χάσει νερό πολύ γρήγορα αφήνοντας έτσι τα φυτά χωρίς υγρασία. Προσπαθήστε νωρίς το πρωί ή το βράδυ για να ποτίσετε τον κήπο σας έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια μέσω της εξάτμισης. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι περισσότερο νερό φτάνει στις ρίζες όπου είναι πιο απαραίτητο.

Μια άλλη τεχνική διατήρησης της υγρασίας στο έδαφος είναι η πολλαπλασιασμός. Mulch εξαπλώνεται πάνω από την επιφάνεια της γης επιτρέποντας το έδαφος να είναι δροσερό με τη μείωση της απώλειας νερού. Αυτά θα πρέπει να είναι φυσικά υλικά όπως φύλλα, άχυρο ή κόψιμο χόρτου, επειδή εμπλουτίζουν το έδαφος κατά την αποσύνθεση.

Αποκορύφωση και αποκοπή κεφαλίδας

Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης νέων στελεχών και αποθαρρυντικος ασθενειών για τα φυτά. Ως εκ τούτου, η τακτική κοπή και το νεκρό κεφάλι θα πρέπει να γίνει από τον Αύγουστο Αφαιρέστε τα χρησιμοποιημένα λουλούδια σε ετήσια και πολυετή για να διεγείρουν περισσότερες ανθοφορίες. Κρεμμύδι υπερυψωμένα φυτά για να διασφαλιστεί ότι διατηρούν τα σχήματα τους, καθώς και την υγεία.

Κατά την κοπή, κάντε το απαλά. Μην αφαιρείτε τόσα πολλά ταυτόχρονα, επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος των φυτών. Αντίθετα, προσπαθήστε να κάνετε ελαφριά κοπή τακτικά όλο το μήνα. Αυτή η προσέγγιση βοηθά τα φυτά να ανακάμψουν γρήγορα και να συνεχίσουν να ανθίζουν.

Προετοιμασία για φθινοπωρινή φύτευση

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για φθινοπωρινή φύτευση. Απαλλαγείτε από τυχόν φυτά που έχουν ήδη ολοκληρώσει την περίοδο ανάπτυξής τους. Αυτό δημιουργεί χώρο για νέες καλλιέργειες και μειώνει τις πιθανότητες επιδημιών παρασίτων ή ασθενειών.

ανθισμένο κήπο Σκεφτείτε τι θα θέλατε να φυτέψετε το φθινόπωρο και στη συνέχεια σχεδιάστε τον κήπο σας αναλόγως. Τον Αύγουστο, προσθέστε κομπόστ ή άλλη οργανική ύλη στο έδαφος σας καθώς αυτό θα ενισχύσει τη γονιμότητά του παρέχοντας έτσι ένα πλούσιο μέσο όπου τα φθινοπωρινά σας φυτά μπορούν να αναπτυχθούν καλά.

Καλύτερα φυτά και λουλούδια για να αναπτυχθούν τον Αύγουστο

ανθισμένο κήπο

Χρωματιστά ετήσια και πολυετή

Στη ζέστη του Αυγούστου, τόσο πολλές διαφορετικές ποικιλίες ετήσιων και πολυετών θα ανθίσουν. Για να φέρετε ένα ποπ χρώμα στον κήπο σας, μπορείτε να φυτέψετε ζίνιες, μαρμελάδες ή ηλιέλαια. Οι μέλισσες και οι πεταλούδες είναι μερικοί από τους επικονιαστές που προσελκύουν αυτά τα λουλούδια, εκτός από το ότι είναι απλά όμορφα.

Για φύτευση τον Αύγουστο, μαύρα μάτια Susans και ανθοδέσμες είναι επίσης μεγάλα πολυετή. Είναι πραγματικά σκληρά φυτά που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη του καλοκαιριού. Επίσης, συνεχίζουν να ανθίζουν κάθε χρόνο κάνοντας τον κήπο σας όμορφο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λαχανικά για τη βιώσιμη συγκομιδή

ανθισμένο κήπο Μπορεί κανείς να αρχίσει να φυτεύει ορισμένα λαχανικά τον Αύγουστο για να εγγυηθεί τη συνεχή συγκομιδή. Φυτέψτε γρήγορα ώριμες καλλιέργειες όπως ραπανάκια, σάλτσα και σπανάκι. Αυτά τα λαχανικά ωριμάζουν κατά τη διάρκεια των δροσερών θερμοκρασιών του φθινοπώρου, επομένως η προσφορά σας από φρέσκα παραγόμενα συνεχίζεται ακόμη και με την αλλαγή των εποχών.

Θυμηθείτε ότι έχουμε βότανα! Ακριβώς πριν από το τέλος του καλοκαιριού, υπάρχει ακόμα χρόνος για να φυτέψουμε βαζελίτιδα, κολάντρο και δάφνη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτά τα φυτά θα αναπτυχθούν και θα φέρουν πολλή γεύση στα γεύματά σας.

Φθινόπωρο-ανθίζει λαμπτήρες

Για να έχετε μια υπέροχη φθινοπωρινή ανθοφορία, μπορείτε να φυτέψετε λαμπτήρες τον Αύγουστο. Για παράδειγμα, τα δάφνες, οι τουλίπες και οι κροκόδειλοι μπορούν να φυτευτούν πριν από το χειμώνα. Αυτός ο τύπος λουλουδιών ανθίζει το φθινόπωρο, επομένως ομορφύνει τον κήπο με χρώμα όταν πεθαίνουν άλλα φυτά.

Κατά τη διάρκεια της φύτευσης λαμπτήρων βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τα δεδομένα βάθη φύτευση και το διάστημα. Στόχος είναι να τους δοθεί επαρκής περιθώριο ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Αντιμετωπίζοντας Κοινές Προκλήσεις Κηπουρικής Αυγούστου

ανθισμένο κήπο

Καταπολέμηση των παρασίτων

Ο Αύγουστος είναι μια κρίσιμη περίοδος για τα παράσιτα στον κήπο. Οι αφίδες, οι αράχνες και οι κατσαρίδες μπορούν να βλάψουν σοβαρά τα φυτά σας. Ελέγξτε τακτικά τον κήπο σας για να δείτε αν έχει μολυνθεί και να δράσει άμεσα.

ανθισμένο κήπο Πάντα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε φυσικές μεθόδους ελέγχου παρασίτων. Neem λάδι, εντομοκτόνο σαπούνι και σπιτικά σπρέι είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσει μακριά τα παράσιτα χωρίς να επηρεάσει τα φιλικά έντομα.

Στρατηγική διαχείριση του θερμικού στρες

Κατά τη διάρκεια του μήνα Αύγουστο, η θερμική πίεση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Όταν βλέπετε τα φύλλα να σκουραίνουν, τα άκρα να καίγονται και η ανάπτυξη να επιβραδύνεται, αυτό σημαίνει ότι τα φυτά σας υποφέρουν από προβλήματα θερμότητας. Για να τα σώσει από τέτοιου είδους δυσκολία χρησιμοποιήστε αποχρώσεις για τα ευαίσθητα φυτά στη μέση της ημέρας.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υφάσματα σκιάς ή καλύμματα σειράς ή ακόμη και μεγάλες ομπρέλες για την προστασία των φυτών από τα ηλιακά εγκαύματα. Επιπλέον, κρατήστε τα φυτά σας ποτισμένα και πολλαπλασιασμενα για να μειώσετε τη θερμοκρασία τους.

Διασφάλιση της υγείας του εδάφους

Η διατήρηση της υγείας του εδάφους είναι καίριας σημασίας τον Αύγουστο. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει το έδαφος να στεγνώσει και να χάσει θρεπτικά συστατικά. Ελέγξτε τακτικά τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους σας και προσαρμόστε το πρόγραμμα άρδευσης ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ενσωμάτωση οργανικής ύλης, όπως η κομποστοποίηση ή το καλά κατεστραμμένο λίπασμα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της δομής και της γονιμότητας του εδάφους. Αυτό παρέχει τα φυτά σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments