HomeΚήποι μπαλκονιώνΆνθη στον ουρανό: Κήπος των ονείρων σας

Άνθη στον ουρανό: Κήπος των ονείρων σας

εισαγωγή

Λουλούδια στον ουρανό Με λίγη φαντασία, ακόμη και ο πιο αστικός κάτοικος μπορεί να δημιουργήσει την όαση του. Μια απολαυστική απόδραση, οι κήποι με μπαλκόνι μετατρέπουν τους αδιέξοδους δρόμους σε ζωντανούς θύλακες ζωής. Ανεξάρτητα από το πόσο λίγο χώρο έχετε, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τον κήπο του μπαλκονιού των ονείρων σας που είναι γεμάτος ζωηρά λουλούδια και πλούσια βλάστηση.

Φανταστείτε τη φαντασία σας Νηπιαγωγείο

Το να φαντάζεσαι το μέλλον είναι το πρώτο βήμα. Προσπαθήστε να φανταστείτε το είδος της ατμόσφαιρας που θέλετε. Λαχταράτε έναν καταρράκτη γεμάτο λουλούδια, ένα μικρό καταφύγιο με βότανα ή ένα ήσυχο μέρος για διαλογισμό που περιβάλλεται από πράσινο; Λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής και του μπαλκονιού σας.

Παίρνει κυρίως έμμεσο φως, λίγη σκιά ή τον πλήρη ήλιο; Η επιλογή του φυτού σας και ο συνολικός σχεδιασμός σας θα καθοδηγούνται από τις γνώσεις σας για αυτούς τους παράγοντες.

Daylight Canny: Επιλέγοντας τα σωστά φυτά

Το φως της ημέρας είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των φυτών. Οι προεξοχές με ηλιοφάνεια είναι ιδανικά για δυναμικά βλαστάρια όπως γεράνια, πετούνιες, βουκαμβίλιες και κατιφέδες. Μπαχαρικά όπως το δεντρολίβανο, το θυμάρι και η ρίγανη θα ανθίσουν σε αυτό το φωτεινό άσυλο.

Οι ομορφιές που αγαπούν τη σκιά, όπως οι impatiens, οι φούξιες, οι μπιγκόνιες και οι οικοδεσπότες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μπαλκόνια μερικής σκιάς. Η μέντα, ο μαϊντανός και το σχοινόπρασο, μεταξύ άλλων βοτάνων, θα ευδοκιμήσουν εδώ.

Οι γκαλερί με ως επί το πλείστον φως κυκλικού κόμβου μπορούν σε κάθε περίπτωση να επιδεικνύουν πλούσια βλάστηση με πρασινάδες, βρωμέλιαδες, φυτά φιδιών και πόθο.

Πώς να επιλέξετε τις σωστές γλάστρες και δοχεία

Η επιλογή των σωστών κατόχων είναι απαραίτητη για την αίσθηση και τη χρησιμότητα των δύο. Λάβετε υπόψη το μέγεθος και το βάρος των φυτών που έχετε διαλέξει όταν επιλέγετε γλάστρες. Τα πλαστικά και άλλα ελαφριά υλικά είναι ιδανικά για κάγκελα και κρεμαστά καλάθια.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι ιδανικές για φυτά που αγαπούν τον ήλιο λόγω της κλασικής γοητείας τους και της εξαιρετικής αποστράγγισης. Για τους πολυάσχολους κηπουρούς, τα αυτοποτιζόμενα δοχεία είναι σωτήρια γιατί διατηρούν σταθερά επίπεδα υγρασίας.

Φτιάχνοντας μια ακμάζουσα προεξοχή: Αναπτυσσόμενο Μέσο

Η βάση του κήπου της γκαλερί σας βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μέσο. Επιλέξτε ένα μείγμα γλαστρών υψηλής ποιότητας που έχει κατασκευαστεί μόνο για κηπουρική σε δοχεία.

Η προετοιμασία του μείγματος παρέχει θεμελιώδη συμπληρώματα, διαρροή και κυκλοφορία αέρα για υγιή ανάπτυξη των φυτών, ανόμοια με το καλλιεργούμενο έδαφος, το οποίο μπορεί να είναι υπερβολικά παχύ για τα φυτά-στήριγμα.

Στρατηγικές για επιτυχημένη φύτευση μπαλκονιού

Είναι σπορόφυτα ή ώριμα φυτά; Τα εγκατεστημένα φυτά μπορεί να είναι ευκολότερα στη διαχείριση για αρχάριους. Ωστόσο, η έναρξη από τους σπόρους σας δίνει ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών καθώς και μια αίσθηση ολοκλήρωσης καθώς παρακολουθείτε ένα φυτό να μεγαλώνει από σπόρος σε λουλούδι. Μετατόπιση: Κατά τη μετεγκατάσταση δενδρυλλίων, εγγυηθείτε ότι η νέα γλάστρα είναι 2-3 ίντσες μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Αφού κλείσετε απαλά τις ρίζες του δενδρυλλίου, τοποθετήστε το στη νέα γλάστρα και καλύψτε τον χώρο με ένα νέο μείγμα γλάστρας. Ποτίστε εντελώς. Κατάλληλη διαρροή: Τα ανοίγματα απορριμμάτων είναι θεμελιώδη για την πρόληψη της υπερχείλισης, η οποία μπορεί να προκαλέσει αποσύνθεση των ριζών.

Εάν οι γλάστρες σας δεν έχουν τρύπες για αποστράγγιση, μπορείτε να τις σηκώσετε με μια επένδυση ή να τις τοποθετήσετε σε ένα πιατάκι με βράχια για να τρέξει το νερό.

Πώς να ποτίσετε τον κήπο του μπαλκονιού σας Διακρίνετε νοερά

Οι τύποι φυτών, τα μεγέθη γλάστρας και τα κλίματα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για πότισμα. Όταν το επάνω εκατοστό του εδάφους αισθάνεται στεγνό στην αφή, θα πρέπει να ποτίζετε βαθιά. Μείνετε μακριά από το υπερβολικό πότισμα, καθώς αυτό μπορεί να πνίξει τις ρίζες. Η συλλογή φυτών με συγκρίσιμες ανάγκες σε πότισμα βελτιώνει τον κύκλο. Χρησιμοποιήστε ένα μετρητή υγρασίας για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Υποστήριξη του Εξέχω Άνοιξη της Ερήμου: Βασικά στοιχεία κοπριάς

Τα κομπόστ δίνουν θεμελιώδη συμπληρώματα για την ιδανική ανάπτυξη των φυτών και τα ζωηρά λάχανα. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, επιλέξτε λιπάσματα με αργή απελευθέρωση που είναι φτιαγμένα μόνο για φυτά δοχείων. Επειδή η υπερβολική λίπανση μπορεί να βλάψει τα φυτά, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ευδαιμονία στον κήπο στο μπαλκόνι: η δύναμη του κλαδέματος

Όχι μόνο το τακτικό κλάδεμα βοηθά στο να διατηρείται το φυτό τακτοποιημένο και τακτοποιημένο, αλλά ενθαρρύνει επίσης την πιο θαμνώδη ανάπτυξη και περισσότερες ανθοφορίες. Αφαιρέστε το άρρωστο ή νεκρό φύλλωμα με καθαρό, αιχμηρό ψαλίδι κλαδέματος και τσιμπήστε τα πίσω ποδαράκια για να κάνετε το φυτό πιο γεμάτο. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, διερευνήστε συγκεκριμένες μεθόδους κλαδέματος για κάθε ποικιλία φυτού.

Χειμωνιάτικες συμβουλές για το Μπαλκόνι Ευδαιμονία Παντού

the Seasons Για πιο κρύα περιβάλλοντα, ρυθμίστε τον κήπο σας για το χειμώνα. Τα τρυφερά φυτά δεν αντέχουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Φέρτε τα μέσα σε ένα περβάζι ή χώρο ηλιοθεραπείας με πολύ φως. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τακτοποιήσετε σε προστατευμένο χώρο στο μπαλκόνι, να τα καλύψετε με παγετό και να τα ποτίσετε με φειδώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Κάθετη φύτευση: Διεύρυνση χώρου στη γκαλερί σας

Ο περιορισμένος χώρος της γκαλερί δεν χρειάζεται να ματαιώνει τις επιθυμίες σας για καλλιέργεια. Αγκαλιάστε τις στρατηγικές κάθετης φύτευσης! Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, χρησιμοποιήστε ράφια σε επίπεδα, ζαρντινιέρες τοίχου ή κρεμαστά καλάθια. Αναρριχητικά φυτά όπως πρωινά θαύματα, clematis και αμπελουργικά λαχανικά μπορούν να προετοιμαστούν για να σκαρφαλώσουν σε πλέγματα ή κάγκελα, προσθέτοντας μια ανοδική όψη στο φυτώριο σας.

Κάνοντας έναν Παράδεισο Επικονιαστή: Ζωγραφίζοντας χρήσιμους επισκέπτες

Αλλάξτε την προεξοχή σας σε ένα καταφύγιο για Λουλούδια στον ουρανό επικονιαστές! Το οικοσύστημά μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα μικροσκοπικά έντομα, όπως τα κολίβρια, τις μέλισσες και τις πεταλούδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζωντανή πηγή τροφής για αυτούς τους βασικούς επισκέπτες ενσωματώνοντας φυτά που είναι φιλικά προς τους επικονιαστές. Φύτρα για σκληρά εργαζόμενους: Επιλέξτε άνθη πλούσια σε νέκταρ και σκόνη, όπως λεβάντα, κωνοφόρα, ηλίανθους, εχινάκεια και αναλγητικά μελισσών.

Ένας μπουφές πεταλούδας: Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα λουλούδια, όπως το milkweed (απαραίτητο για τις πεταλούδες Monarch), το θάμνο πεταλούδας, τις ζίννιες και τη λαντάνα για να προσελκύσετε μια ποικιλία από πεταλούδες.

Hummingbird Haven: Έντονα χρώματα, σωληνοειδή λουλούδια όπως το αγιόκλημα τρομπέτας, οι φούξιες, το βάλσαμο μελισσών και τα καρδινάλια γοητεύουν τα κολίβρια.

Προσθέτοντας βότανα στον κήπο του μπαλκονιού σας για αρωματικά

Απολαύσεις Τα φρέσκα βότανα όχι μόνο Λουλούδια στον ουρανό προσθέτουν γεύση και οπτικό ενδιαφέρον στον κήπο του μπαλκονιού σας αλλά και αναδεικνύουν τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Επιλέξτε ποικιλίες που ευδοκιμούν στο φως του ήλιου της περιοχής σας. Το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η ρίγανη και ο βασιλικός ανθίζουν στον ήλιο, ενώ η μέντα, ο μαϊντανός και το σχοινόπρασο ευνοούν τη μισή σκιά.

Καλλιεργώντας τα λαχανικά σας για βρώσιμες απολαύσεις στο μπαλκόνι

Ποιος είπε ότι τα λουλούδια Λουλούδια στον ουρανό ανήκουν στα μπαλκόνια; Τα φρέσκα λαχανικά που καλλιεργούνται στο σπίτι μπορούν να συγκομιστούν από κήπους μπαλκονιών. Σε δοχεία, τα ντοματίνια, οι πιπεριές, το μαρούλι, το σπανάκι, ακόμη και τα φασόλια νάνοι μπορούν να ευδοκιμήσουν. Βεβαιωθείτε ότι το μπαλκόνι σας έχει αρκετό ηλιακό φως για να καλλιεργήσετε λαχανικά.

Συμβουλές για τη διατήρηση του κήπου του μπαλκονιού σας πέρα

the Blooms Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη για έναν ανθισμένο κήπο στο μπαλκόνι. Ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας για σημάδια ασθένειας ή παρασίτων. Τα συντρίμμια και τα νεκρά φύλλα πρέπει να αφαιρούνται για να σταματήσει η εξάπλωση των προβλημάτων. Σε πολλές ποικιλίες, οι ανθοφορίες που ξεπερνούν το κεφάλι ενθαρρύνουν τη συνέχιση της ανθοφορίας.

Η απόλαυση της Φύτευσης Πινακοθήκης: Αποκτήστε τα οφέλη

Η κηπουρική σε ένα μπαλκόνι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παρέχει μια πηγή φρέσκων βοτάνων, λαχανικών ή ακόμα και λουλουδιών, ομορφαίνει τον χώρο διαβίωσής σας και καθαρίζει τον αέρα. Ίσως, συγκεκριμένα, καλλιεργεί μια σχέση με τη φύση, ακόμα και στον πυρήνα της μητροπολιτικής ερημιάς. Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία σας ελεύθερη, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και δείτε τον ιδανικό μπαλκονόκηπο των ονείρων σας να μεγαλώνει!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments