Breaking News

Διαφορετικά κλίματα: Κηπουρική σε ακραίες καιρικές συνθήκες: Συμβουλές για την κηπουρική σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Η εξωφρενική ένταση δεν είναι μόνο ενοχλητική για ορισμένα φυτά, ωστόσο, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αριθμό από αυτά να ρημάζουν και να σταματήσουν να αναπτύσσονται – ανεξάρτητα από το αν διατηρούνται πολύ ποτισμένα. Η υψηλή ένταση μπορεί επίσης να εμποδίσει τα φυτά να πήξουν οποιοδήποτε βιολογικό προϊόν, επειδή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να σκοτώσουν τη σκόνη. Διαφορετικές αποδόσεις θα εκτοξευθούν και θα πάνε στον σπόρο απίστευτα γρήγορα.

1. Επικεντρωθείτε γύρω από φυτά που λατρεύουν την ένταση

Αναζητήστε εκείνα τα λαχανικά που εκτρέφονταν για την έρημο, τις νότιες πολιτείες ή τις ζούγκλες. Αυτά περιλαμβάνουν ντομάτες, μελιτζάνες, πεπόνια, πιπεριές, σπανάκι Malabar, μπιζέλια και φασόλια λίμα. Οι γιαμ, οι μπάμιες και ο αρακάς του νότου μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη ένταση.

Παρόλα αυτά, ακόμη και πολλά από αυτά τα φυτά μπορεί να ρίξουν την άνθη τους και να σταματήσουν να πήζουν τα φυσικά προϊόντα όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν σταθερά τους 90 βαθμούς F. Αναζητήστε ποικιλία που μπορεί να έχουν εκτραφεί για να διατηρήσουν την καρποφορία σε εξωφρενική ένταση.

2. Διατηρήστε τα φυτά σας καλά ποτισμένα

Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε κάθε μέρα, είναι ζωτικής σημασίας να ποτίζετε τα φυτά σας σε βάθος – τουλάχιστον 6 ερπυσμούς προς τα κάτω – όχι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα για τα χώματα και δύο φορές την εβδομάδα για τα αμμώδη. Προσπαθήστε να μην καταλάβετε – ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας της βρωμιάς χρησιμοποιώντας μια σέσουλα για να σκάψετε 6″ προς τα κάτω.

Αυτό το νεανικό κολοκυθάκι βουτυρού χωρίστηκε όταν το φυτώριο ποτίστηκε έντονα μετά από μια μακρά ξηρασία. Αυτό το νεανικό κολοκυθάκι χωρίστηκε όταν το φυτώριο ποτίστηκε έντονα μετά από μια μακρά ξηρασία. Θα υπολογίζετε συνεχώς την ποσότητα που θέλετε να ποτίσετε το φυτώριο σας για να διατηρήσετε ένα αξιοπρεπές επίπεδο υγρασίας.

Προβλέψτε ότι το νηπιαγωγείο σας θα χρειάζεται περίπου δύο φορές περισσότερο νερό (ή πολύ περισσότερο) σε περιόδους εξωφρενικής έντασης. Το δυνατό αεράκι μπορεί επίσης να αυξήσει το ενδιαφέρον του νερού. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τη βρωμιά να στεγνώσει και στη μέση μεταξύ του ποτίσματος. Είχα κόνδυλους γιαμ και φυσικά προϊόντα κολοκυθιού βουτυρόκαρπου που χωρίστηκαν σοβαρά όταν τα φυτά ποτίστηκαν έντονα αφού η βρωμιά είχε στεγνώσει εξαιρετικά.

3. Βεβαιωθείτε ότι η βρωμιά σας έχει ικανοποιητικό βαθμό φυσικής ύλης

Οι υγιείς βαθμοί φυσικής ύλης (περίπου 5-9%, ανάλογα με το είδος της βρωμιάς και το περιβάλλον σας) μπορούν να έχουν ένα κολοσσιαίο αποτέλεσμα βοηθώντας τη βρωμιά να συγκρατεί περισσότερο νερό. Επιπλέον, ένα υγιές έδαφος γεμάτο με χρήσιμες οργανικές οντότητες του εδάφους, για παράδειγμα, μυκόρριζες, βοηθά τα φυτά να αντέχουν καλύτερα την ξηρή περίοδο.

4. Κρατήστε τη βρωμιά σας καλυμμένη με 2-4″ φυσικό μούλτι

Η χρήση άχυρου, μοσχευμάτων χόρτου, κατεστραμμένων φύλλων και ούτω καθεξής για σάπια φύλλα θα κρατήσει τη βρωμιά πιο δροσερή και θα την αποτρέψει από το να στεγνώσει τόσο γρήγορα – ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά παχύ στρώμα. Ενώ το σάπια φύλλα μπορεί να βοηθήσει στη διαφύλαξη της υγρασίας στη βρωμιά, ένα παχύ στρώμα μπορεί επίσης να εμποδίσει τη βροχόπτωση να φτάσει στη βρωμιά, καθώς το πραγματικό σάπιασμα μπορεί να συγκρατήσει πολύ νερό.

5. Δώστε στα φυτά σας λίγη σκιά

Δίνοντας στο νηπιαγωγείο σας κάποια ατελή σκιά σε περιόδους εξωφρενικής έντασης μπορεί να μειώσει τις θερμοκρασίες κατά 10 βαθμούς F ή περισσότερο. Μπορείτε να καλύψετε το νηπιαγωγείο σας με κρυφό υλικό, έναν τοίχο από χιόνι ή δικτυωτά πλέγματα που στηρίζονται σε ένα περίβλημα – ακόμα και παλιά σεντόνια ή διάφανες κουρτίνες.

Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά που δημιουργούν σκιά είναι τριγύρω ενάντια στο δυνατό αεράκι και είναι αρκετά ψηλά πάνω από τα φυτά, ώστε το φυτώριο σας να έχει εξαιρετικό αερισμό. Πολυάριθμοι τοπιογράφοι σε πολύ φουσκωμένα περιβάλλοντα έχουν διαπιστώσει ότι η παροχή περίπου 30-40% σκιάς συνήθως λειτουργεί καλύτερα. Πράγματι, ακόμη και οι ντομάτες, οι πιπεριές και οι κολοκυθιές μπορούν να επωφεληθούν από την απόκρυψη υλικού σε περιβάλλοντα ερήμου.

6. Προσπαθήστε να μην καλύπτετε τα παιδικά σας κρεβάτια με στριμωγμένες πέτρες, μπλοκ ή ουσιαστικούς τρόπους

Το μπλοκ, η πέτρα και το ουσιαστικό θα διατηρήσουν την ένταση και θα διατηρήσουν το φυτώριο σας πιο πνιγμένο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Το μπλοκ, η πέτρα και το ουσιαστικό θα διατηρήσουν την ένταση και θα διατηρήσουν το φυτώριο σας πιο αποπνικτικό καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτά θα διατηρήσουν πρόσθετη ένταση και θα συνεχίσουν να τα παραδίδουν μετά τη δύση του ηλίου – κάτι που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον αντίκτυπο του “νησί μητροπολιτικής έντασης” στο νηπιαγωγείο σας.

Το νηπιαγωγείο σας θα είναι επίσης πιο φλογερό, αν υποθέσουμε ότι το τοποθετείτε στραμμένο σε μια σκιασμένη νότια ή δυτική πλευρά δομών (στο βόρειο μισό του πλανήτη). Μπορείτε να διατηρήσετε το νηπιαγωγείο σας πιο δροσερό, καλύπτοντας τα παιδικά σας κρεβάτια με γρασίδι αυλής ή φυσικό σάπια φύλλα.

7. Ξεκινήστε τους σπόρους μέσα κάτω από τα φώτα

Πολλοί σπόροι δεν θα φυτρώσουν με καμία φαντασία εάν η βρωμιά ζεσταθεί υπερβολικά. Σε περιόδους εξωφρενικής έντασης, μια επιλογή είναι να ξεκινήσετε αυτούς τους σπόρους μέσα κάτω από τα φώτα και στη συνέχεια να τους μεταφέρετε στο φυτώριο μετά τη στερεοποίησή τους (αλλάζοντας λίγο-λίγο τα φυτά για να συντονίσουν το φως της ημέρας και τον άνεμο).

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τα πρόσφατα σπορόφυτά σας ποτισμένα και ατελώς κρυμμένα καθώς απλώνονται έξω.

8. Προβρέξτε τους σπόρους και τις ρυτίδες για καλλιέργειες που φυτεύετε έξω

Για τους μεγαλύτερους σπόρους σας (όπως τα μπιζέλια), ρίξτε τους εκ των προτέρων για 24 ώρες πριν τους τοποθετήσετε έξω. Ποτίστε τον σπόρο καθημερινά για να διατηρείται η βρωμιά υγρή μέχρι να φυτρώσουν οι σπόροι. Για πιο μέτριους σπόρους, κάντε τις ρυτίδες σας ή ανοίξτε τα ανοίγματα, γεμίστε τα με νερό και αφήστε το νερό να βρέξει στη βρωμιά λίγο πριν σπείρετε τους σπόρους σας.

Καλύψτε τους σπόρους σας με λίπασμα ή χώμα κηπουρικής (που έχουν μικρότερη κλίση προς το εξωτερικό στρώμα σε ένταση) και στη συνέχεια κρατήστε το σπόρο κρυμμένο και ποτισμένο γύρω-γύρω μέχρι να ανέβουν οι σπόροι.

9. Κρατήστε τα έτοιμα βιολογικά προϊόντα τριγύρω μαζεμένα

Καρπούζι σε πλέγμα Συλλέξτε γρήγορα όλα τα έτοιμα βιολογικά προϊόντα σας, καθώς ζητούν έναν τόνο νερό από τα φυτά σας. Τα έτοιμα φυσικά προϊόντα (ντομάτες, πεπόνια, πιπεριές κ.λπ.) απαιτούν πολύ νερό από τα φυτά σας. Για να μειώσετε την ένταση και το βάρος του νερού στα φυτά σας που παραδίδουν έντονα, συλλέγετε το έτοιμο βιολογικό σας προϊόν πολλές φορές και εντελώς (μετρώντας τα βλαβερά βιολογικά προϊόντα).

10. Διαχωρίστε τα φυτά σας περισσότερο

Τα φυτά που διασκορπίζονται έντονα μεταξύ τους θα παλέψουν αναμφίβολα μεταξύ τους για νερό. Αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να χωρίσετε τα φυτά σας πιο μακριά, θα αντιμετωπίσουν λιγότερη πίεση σε περιόδους εξωφρενικής έντασης.

About cubicfootgardening

Check Also

Gardener's Guide to Growing Your Own Garden

Οδηγός του κηπουρού για την καλλιέργεια του δικού σας κήπου

Θέλετε να καλλιεργήσετε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα σας αλλά δεν ξέρετε από …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *