HomeΚήποι μπαλκονιώνΕμπνευσμένοι Μπαλκονόκηποι για τους κατοίκους των πόλεων

Εμπνευσμένοι Μπαλκονόκηποι για τους κατοίκους των πόλεων

Εισαγωγή

κατοίκους των πόλεων Η κηπουρική πρέπει να είναι γνωστή σε όλους, όχι μόνο σε εμάς που ζούμε σε πόλεις. Τα μπαλκόνια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον εξωτερικό σας χώρο με όμορφο και χρήσιμο τρόπο, αφήνοντας παράλληλα τον εσωτερικό βοτανολόγο σας έξω. Με λίγο προγραμματισμό και αυτά τα εύκολα βήματα, σχεδόν κάθε μπαλκόνι μπορεί να γίνει αστική όαση, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι ο περιορισμένος εξωτερικός σας χώρος μπορεί να υποστηρίξει έναν μινιατούρα Κήπο της Εδέμ.

Βήμα 1: Οργάνωση Πρέπει να σχεδιάσετε τον κήπο του μπαλκονιού σας με τη βοήθεια ειδικών από το να επιλέξετε πιο πράσινο γρασίδι πριν ξεκινήσετε την κηπουρική. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να οργανώσετε το χώρο σας και τι θα χρειαστείτε για να τα συνδυάσετε όλα μαζί. Είναι έξυπνο να μετράτε τον χώρο, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίζετε τι μέγεθος γλάστρες και καλλιεργητές θα είναι οι καλύτερες για τον μοναδικό σας χώρο.

Διαλέξτε τα λαχανικά σας κατοίκους των πόλεων

Θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους φυτά θα φυτέψετε. Θα επικεντρωθείτε σε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα; Χόρτο και θάμνοι; Είναι στόχος σας να μαγειρεύετε με λαχανικά που καλλιεργήσατε μόνοι σας; Όταν κοιτάζετε θάμνους και λουλούδια, είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα μείγμα πολυετών και μονοετών φυτών.

Τα πολυετή είναι φυτά που επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο, ενώ τα μονοετή είναι αυτά που πρέπει να ξαναφυτεύετε κάθε χρόνο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε και μερικούς αειθαλείς θάμνους. Έχουν χαμηλή υποστήριξη και σας επιτρέπουν να έχετε λίγη βλάστηση, σε κάθε περίπτωση, κατά τους ψυχρούς μήνες. Τακτικά, τα λαχανικά αναπτύσσονται από σπόρους, που μπορούν να αγοραστούν από τα περισσότερα καταστήματα εξοπλισμού και γενικών αποθεμάτων.

Επειδή οι θάμνοι και τα λουλούδια έχουν ήδη φυτρώσει, πιθανότατα θα χρειαστεί να πάτε σε ένα φυτώριο ή σε μια αγορά αγροτών όταν τα φυτά είναι στην εποχή τους για να τα φυτέψετε στα δοχεία και τις γλάστρες σας.

Είναι σημαντικό να αναλογιστείτε το μέγεθος των φυτών και τα θεμέλια των ριζών τους όταν ενηλικιωθούν. Διαπιστώνει ότι οι ρίζες, σε μεγαλύτερο βαθμό, πρέπει να κλαδεύονται σε υποδοχές που τους δίνουν χώρο για να επεκτείνουν τα πόδια τους, ωστόσο τα φυτά με λίγα θεμέλια ρίζας μπορούν να ευδοκιμήσουν σε επιπλέον ρηχά διαμερίσματα.

Λάβετε υπόψη ότι τα λαχανικά πρέπει γενικά να διατηρούνται χωριστά και ότι δεν πρέπει να συσκευάζετε πάρα πολλά φυτά σε ένα δοχείο επειδή χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν όταν επιλέγετε ποια φυτά μπορούν να φυτευτούν μαζί.

Φως, σκιά και χώμα κατοίκους των πόλεων

κατοίκους των πόλεων

Η προεξοχή σας παίρνει έναν τόνο φωτός της ημέρας; Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται περίπου πέντε ώρες φως ημέρας κάθε μέρα, συν ή πλην. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε πτυσσόμενες τέντες για να σκιάζετε τα φυτά σας εάν το μπαλκόνι σας έχει πολύ ήλιο. Αν υποθέσουμε ότι αναπτύσσετε λαχανικά, θα είναι το φυτώριο σας φυσικό; Το βιολογικό χώμα, τα λιπάσματα και οι φυτικές τροφές μπορεί να είναι πιο ελκυστικά για εσάς από τις συμβατικές μη βιολογικές ποικιλίες, ανάλογα με τη θέση σας.

Για την πλειονότητα των φυτών σε γλάστρες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χώμα, γνωστό και ως “μίγμα” που είναι ευάερο, συγκρατεί πολλή υγρασία και μπορεί να παρέχει στα φυτά σας πολλά θρεπτικά συστατικά και αέρα, επιτρέποντάς τους επίσης να αγκιστρωθούν. Κρατήστε μακριά από εδάφη που ονομάζονται «βρωμιά» και «κοπριά», καθώς είναι όλα πολύ βαριά για κλαδεμένα φυτά και σκεφτείτε να προετοιμάσετε ένα μείγμα που έχει προγραμματιστεί για την ιδανική συντήρηση του νερού.

Για ένα ασφαλές μέτρο, θα μπορούσατε να αναμίξετε λίγο πράσινο τύρφη στο γονιμοποιημένο έδαφος για να το κάνετε πολύ πιο αφράτο και να αυξήσετε την ποσότητα αέρα που θα πάρουν τα φυτά σας. Για να βοηθήσετε στην αποστράγγιση του νερού, προτείνεται επίσης να καλύψετε το χώμα των γλάστρων στις γλάστρες σας με ένα λεπτό στρώμα χαλίκι.

Συνέλευση

Είναι καιρός να αρχίσετε να φτιάχνετε τον αστικό σας κήπο αφού έχετε όλες τις γλάστρες, τα φυτά και το χώμα σας. Πριν φυτέψετε τα φυτά σας, θα πρέπει συνήθως να κρεμάσετε και να εγκαταστήσετε τυχόν δοχεία που θα κρέμονται από τοίχο ή κιγκλίδωμα. Απλώς αφαιρέστε κάθε δοχείο, προσθέστε το χώμα, το φυτό ή τη μεταφύτευση και, στη συνέχεια, κρεμάστε ξανά το δοχείο.

Οι περισσότεροι κλαδευμένοι κήποι ακολουθούν ένα σχέδιο παρουσίασης τριών επιπέδων. Τα καφασωτά και τα επιτοίχια φυτά αποτελούν το ανώτερο επίπεδο. Το κεντρικό επίπεδο περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα, πιο θαμνώδη φυτά σε γλάστρες που κάθονται στο πάτωμα κατά μήκος των τοίχων και των κιγκλιδωμάτων. Τα υστερούντα φυτά στην κάτω βαθμίδα τελικά θα ξεπεράσουν τις δύο κορυφαίες βαθμίδες και θα χυθούν στο πάτωμα.

Φροντίδα

Εναπόκειται σε εσάς να βοηθήσετε τους μικρούς πράσινους φίλους σας να ευδοκιμήσουν καθώς κουνούν ευχάριστα και τεντώνουν τα δάχτυλα των ποδιών τους στο υψηλής ποιότητας χώμα τους. Συνεχίστε να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε μέρα ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους και μέχρι την ενηλικίωση, επειδή τα φυτά σε γλάστρες τείνουν να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα φυτά στο έδαφος.

Εάν είστε ανυπόμονοι για τα λαχανικά και τα λουλούδια, θα μπορούσατε να τους δώσετε φυτική τροφή ή λίπασμα. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Εδώ, μπορείτε να αποκτήσετε κατά παραγγελία εγκαταστάσεις στέγασης για να παρέχουν σκιά.

Επιπλέον, θα πρέπει να κόψετε και να κλαδέψετε τα φυτά σας όσο χρειάζεται για να τα διατηρήσετε τακτοποιημένα. Όταν έρθει ένα ψυχρό κλίμα και τα φυτά σας εξαφανιστούν, κόψτε τα. ένας τρόπος για να εξαλείψετε τα διακοσμητικά και να τα πετάξετε, ωστόσο μπορείτε να αφήσετε ένα μέρος από τα διακοσμητικά καθώς θα προσθέσουν συμπληρώματα στη βρωμιά καθώς σαπίζουν.

Οι φυσικοί κηπουροί είναι ανθεκτικοί υπό πίεση κατοίκους των πόλεων

Εάν έχετε φυτά και λουλούδια, μπορείτε να ενισχύσετε το μυαλό σας και να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας για να τα αντιληφθείτε. Δεδομένου ότι παρά τις ατελείωτες ποικιλίες και τα σχήματα στα οποία εμφανίζονται, η ιδέα κάθε φυτού είναι εξαιρετική. Ενώ ορισμένα φυτά είναι εύρωστα, άλλα είναι ευαίσθητα και εύθραυστα.

Επιπλέον, μερικά οπωροφόρα δέντρα ή ανθοφόρα φυτά απελευθερώνουν ένα ευχάριστο ή φρουτώδες άρωμα που ανεβάζει τη διάθεση μας. Αυτές οι ιδιότητες παρέχουν δύναμη και ελαφρότητα, ειδικά σε περιόδους κρίσης, και το σύμβολο της ρίζας αντιπροσωπεύει ασφάλεια και σταθερότητα για τον φυσικό κηπουρό. Τα παρακάτω είναι τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου.

Ιδέες για φυσικούς κηπουρούς που εργάζονται σε αστικά περιβάλλοντα με περιορισμένο χώρο

Ωστόσο, οι νέες ιδέες και φυτά της αστικής κηπουρικής μπορούν να απολαύσουν οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν έχει πολύ χώρο στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Πολλά φυτά μπορούν να κρεμαστούν από ένα πλαίσιο που μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο. Διατίθενται επίσης γλάστρες που μπορούν να στερεωθούν στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού.

Επιπλέον, υπάρχουν συστάδες φυτών που μπορούν να υποστηρίξουν πολλά φυτά. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά είδη φυτών εσωτερικού χώρου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό. Κάκτοι, παχύφυτα και μια ποικιλία από φτέρες είναι μόνο μερικά παραδείγματα αυτών. Εάν έχετε οποιαδήποτε επιθυμία να πάτε πάνω και πέρα, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Vertical Cultivating Dare για να προσεγγίσετε.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments