HomeΚήποι μπαλκονιώνΟδηγός Βήμα-προς-Βήμα για να ξεκινήσετε έναν μπαλκονόκηπο

Οδηγός Βήμα-προς-Βήμα για να ξεκινήσετε έναν μπαλκονόκηπο

Εισαγωγή

μπαλκονόκηπο Η περιποίηση ενός κήπου προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον για να ανακουφίσει την καθημερινή ένταση και λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα για την ενίσχυση της ψυχολογικής υγείας. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού μας και των πολυσύχναστων πόλεων, χάνουμε συχνά την επαφή με τη φύση. Η ύπαρξη ενός κήπου μας δίνει άνεση και χρησιμεύει ως γέφυρα για να μας συνδέσει με τον φυσικό κόσμο.

Οι επιλογές για το σχεδιασμό κήπου γίνονται πιο περιορισμένες για τους κατοίκους των πόλεων λόγω των περιορισμών χώρου. Το μόνο μέρος όπου οι κάτοικοι διαμερισμάτων και όσοι έχουν μπαλκόνι μπορεί να έχουν κήπο είναι το μπαλκόνι ή η βεράντα τους.

Το μικρό μέγεθος ενός μπαλκονιού έχει τις δικές του δυσκολίες, όπως η αδυναμία επιλογής ορισμένων φυτών ανάλογα με τον προσανατολισμό των φυτών, την ποσότητα της ηλιοφάνειας και την εποχή του χρόνου. Αν και κάποιος με ενδελεχή μελέτη μπορεί να τα ξεπεράσει

Προετοιμάστε τον χώρο σας μπαλκονόκηπο.

Αν και το πού βρίσκεται ο κήπος σας είναι σημαντικό, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Τα είδη των φυτών που μπορούν να καλλιεργηθούν εξαρτώνται από την τοποθεσία.

Μπαλκόνι με ανατολικό προσανατολισμό: μπαλκονόκηπο Για φυτά που τους αρέσει η σκιά, συνιστάται ένα μπαλκόνι με ανατολικό προσανατολισμό εάν μπορεί κανείς να επιλέξει το σημείο. Δεδομένου ότι θα εκπέμψει άφθονο έμμεσο φως μετά το μεσημέρι και άμεση ηλιοφάνεια για έξι έως επτά ώρες. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία των φυτών από την έντονη ζέστη του απογευματινού ήλιου.

Μπαλκόνι με δυτικό προσανατολισμό: Οι επιλογές σας για φυτά είναι περιορισμένες εάν το μπαλκόνι σας βλέπει δυτικά. Η επιλογή ισχυρών, ανθεκτικών στην ξηρασία και ανθεκτικών στη θερμότητα ποικιλιών φυτών είναι μια έξυπνη κίνηση.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο κήπου μπαλκονιού.

μπαλκονόκηπο Όσον αφορά το σχεδιασμό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας και να δείτε τι σας ταιριάζει στο συγκεκριμένο μέρος. Αργότερα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τις έννοιές σας με άλλα χαρακτηριστικά όπως η άνεση και η χρησιμότητα.

Ο νεότερος σχεδιασμός στη διατήρηση του χώρου που δεν θέτει σε κίνδυνο την περιοχή φύτευσης είναι ο κάθετος κήπος. Τα συστήματα περιλαμβάνουν φυτά σε γλάστρες που τοποθετούνται σε σειρές και στήλες σε κάθετα ράφια.

Για τα καλύτερα μοτίβα ανάπτυξης και πλούσια εμφάνιση, συχνά οργανώνουν φυτά που τους αρέσει η σκιά στο κάτω μέρος και εκείνα που προτιμούν το φως στην κορυφή.

Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη προσέγγιση στο σχεδιασμό του κήπου περιλαμβάνει συνήθως αναρριχητικά φυτά, κρεμαστά φυτά, φυτά σε γλάστρες κ.λπ. Για να διαφοροποιήσετε την περιοχή του κήπου σας, προσθέστε διακοσμητικές γλάστρες και βάψτε ένα ξεχωριστό χρώμα.

Τέσσερις ιδέες για καλλιέργεια σε μπαλκόνι

Έχετε λιγότερες επιλογές από αυτούς που έχουν πρόσβαση στη γη, εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα στην πόλη, αλλά μπορείτε ακόμα να καλλιεργήσετε κάποια πράγματα. Οι καλύτερες τεχνικές για τη φύτευση ενός κήπου σε μπαλκόνι ή σε άλλο περιορισμένο μέρος περιγράφονται σε αυτές τις προτάσεις.

Προσδιορίστε τη ζώνη αντοχής σας. Η μέση ετήσια χειμερινή θερμοκρασία και η χαμηλή θερμοκρασία στην περιοχή σας εμφανίζονται σε έναν χάρτη που δείχνει ζώνες ανθεκτικότητας. Χρησιμοποιώντας τη μέση ετήσια ελάχιστη θερμοκρασία, το USDA διατηρεί έναν διαδικτυακό χάρτη ανθεκτικότητας με δυνατότητα αναζήτησης με ταχυδρομικό κώδικα που χωρίζει τις ΗΠΑ σε 13 ζώνες.

Προσδιορίστε τη ζώνη αντοχής σας και εξοικειωθείτε με τα φρούτα, τα λαχανικά, τα λουλούδια και τα βότανα που αναπτύσσονται καλά εκεί πριν ξεκινήσετε τον κήπο σας.

Τηρείτε τις τυπικές οδηγίες φύτευσης. Οι κήποι με μπαλκόνια χρειάζονται την ίδια συντήρηση με τους κανονικούς κήπους. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν επαρκή άμεση ηλιοφάνεια, σκεφτείτε να προσθέσετε σάπια φύλλα στο χώμα στις γλάστρες σας και να τους ποτίζετε συχνά. Για τα υπολείμματα κουζίνας, θα μπορούσατε ακόμη και να φτιάξετε ένα μικρό δοχείο κομποστοποίησης.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του χειμώνα, μετακινήστε τον κήπο σας σε εσωτερικούς χώρους. Φέρτε τα φυτά σας μέσα όταν αλλάζει ο καιρός, εκτός αν ζείτε σε ένα μέρος όπως το Λος Άντζελες ή σε άλλη πόλη με ήπιο περιβάλλον όλο το χρόνο.
Χρησιμοποιήστε κουτιά παραθύρων και κρεμαστά φυτά. Οι τεχνικές εξοικονόμησης χώρου είναι βασικές για την αστική κηπουρική και τα κρεμαστά καλάθια και οι ζαρντινιέρες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά από αυτή την άποψη. Μπορεί ακόμη και να σκεφτείτε να ξεκινήσετε έναν κήπο στο περβάζι σας. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας χώμα για γλάστρες που είναι πλούσιο σε αργίλιο σε όποιο δοχείο αποφασίσετε.

Επιλέξτε φυτά που θα αναπτυχθούν καλά στο μπαλκονόκηπο σας

μπαλκονόκηπο
μπαλκονόκηπο

Οι άνθρωποι συχνά υπερβάλλουν τον αριθμό των ωρών που μια περιοχή δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ένα μπαλκόνι, καθώς εμπόδια ή κτίρια μπορεί να εμποδίσουν τον ήλιο να εισέλθει σε συγκεκριμένες περιοχές του δωματίου. Πρέπει να καθορίσετε με ακρίβεια πόσες ώρες άμεσου ηλιακού φωτός δέχεται κάθε τοποθεσία που επιλέγετε να καλλιεργήσετε.

Θα χρειαστεί είτε να αγοράσετε ένα όργανο κηπουρικής που ονομάζεται ηλιακή αριθμομηχανή είτε να το διαγράψετε προσεκτικά με ένα ρολόι για να το κάνετε αυτό. Επιπλέον, θα πρέπει να το χρονομετρήσετε προς την αρχή της αναπτυξιακής σας περιόδου, καθώς η διαδρομή του ήλιου επηρεάζει το πώς αλλάζουν τα αποτελέσματά σας από χειμώνα σε καλοκαίρι.

Σκεφτείτε έναν κήπο με παχύφυτα

 

Τα παχύφυτα είναι συνήθως φυτά αρκετά χαμηλής συντήρησης που διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων, χρωμάτων και παραλλαγών. Είναι μια φανταστική επιλογή για ένα μπαλκόνι με δυνατό καλοκαιρινό ήλιο. Η πλειονότητα των παχύφυτων που καλλιεργούνται σε δοχεία είναι αρκετά ανθεκτικά στην ξηρασία και στην ξήρανση που σχετίζεται με τον άνεμο.

Τα μεγέθη των φύλλων τους κυμαίνονται από τεράστια έως μικρά και οι συνήθειές τους μπορεί να είναι είτε όρθιες είτε συρόμενες, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές σχεδίασης.

Μερικά παχύφυτα ανθίζουν την άνοιξη ή ακόμα και το χειμώνα, όπως τα σαλαμάκια, και άλλα ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Βεβαιωθείτε ότι τα παχύφυτα που θα επιλέξετε είναι κατάλληλα για τη ζώνη ανάπτυξης στην οποία θα φυτευτούν.

Έχετε μια στρατηγική για να χειριστείτε τον άνεμο

Ενώ μερικά φυτά στριμώχνονται στον άνεμο, άλλα θα χαθούν κουλουριάζοντας. Όλα καταλήγουν στην επιλογή φυτών που ταιριάζουν καλά με το περιβάλλον σας ή, σε κάποιο βαθμό, στην αλλαγή της περιοχής σας για να αυξήσετε την ποικιλία των φυτών που μπορεί να έχετε.

Η φύτευση μεγαλύτερων, ανθεκτικών στον άνεμο φυτών μπροστά από τα πιο ευαίσθητα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ανεμοφράκτη που θωρακίζει τα πιο ευαίσθητα φυτά. Για περαιτέρω προστασία, μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά ευαίσθητα στον άνεμο σε χαμηλά δοχεία κοντά στο έδαφος.

Εκτός από τη στρατηγική τοποθέτηση τους, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να θωρακίσετε τα φυτά από τον άνεμο. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία ενός φράγματος ανέμου είναι ένα σετ κινητών ή ρυθμιζόμενων οθονών, όπως οι περσίδες από μπαμπού.

Επιλογή ετήσιων φυτών εναντίον πολυετών φυτών

Θα χρειαστεί να αποφασίσετε εάν θέλετε να έχετε ευαίσθητα πολυετή φυτά που μπορούν να μεταφερθούν μέσα για το χειμώνα ή φυτά που μπορούν να ζουν όλο το χρόνο στο μπαλκόνι σας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις σας. Για να μάθετε εάν το φυτό του μπαλκονιού σας είναι ανθεκτικό στον χειμώνα, ξεκινήστε προσδιορίζοντας τη ζώνη ανθεκτικότητας του φυτού USDA .

Η αγορά φυτών που αντέχουν τους χειμερινούς μήνες μπορεί να είναι μια σοφή απόφαση, καθώς η μεταφορά φυτών και φυτών σε γλάστρες από και προς ένα μπαλκόνι μπορεί να είναι δύσκολη και σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να κοιτάζουν έξω από τα μπαλκόνια τους όλο το χρόνο.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments