Breaking News

Οδηγός του κηπουρού για την καλλιέργεια του δικού σας κήπου

Θέλετε να καλλιεργήσετε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα σας αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Μπορεί να είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις έναν κήπο, ειδικά για όσους από εμάς πιστεύουν ότι δεν έχουμε και πολύ πράσινο αντίχειρα. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτή η οδηγία κηπουρικής προορίζεται για αρχάριους.

Ο μεγαλύτερος μύθος για την κηπουρική, σύμφωνα με την κυρίαρχη κηπουρό Kathy Ging από το Eugene του Όρεγκον, που μίλησε με το EcoWatch, είναι ότι κοστίζει πάρα πολλά χρήματα και παίρνει πολύ χρόνο.

Αρχικά, θα χρειαστείτε λίγο από κάθε ένα από αυτά τα πράγματα, αλλά η κηπουρική είναι μια «ανεκτίμητη δραστηριότητα [που] ενισχύει την ηρεμία και την προσωπική, κοινοτική ομοιόσταση», σύμφωνα με τον Ging. Θα μοιραστούμε μερικές από τις επαγγελματικές συμβουλές του Ging σε όλη αυτήν την ανάρτηση, ώστε να μην μπορείτε να σταματήσετε να γλείφετε τα δάχτυλά σας σύντομα.

Η έναρξη ενός κήπου έχει οφέλη για το περιβάλλον

Ας συζητήσουμε εν συντομία τους λόγους που πρέπει να ξεκινήσετε την κηπουρική προτού συζητήσουμε πώς να ξεκινήσετε (εκτός από την παραγωγή της τροφής σας, φυσικά). Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και το περιβάλλον στην κηπουρική. Τα φυτά απορροφούν πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες, μικρόβια και άλλα υλικά που μπορεί να επιπλέουν στον κήπο σας.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τα φυτά προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο.1 Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων στο παντοπωλείο, η καλλιέργεια της τροφής σας μειώνει τις εκπομπές άνθρακα που συνοδεύουν τη μεταφορά τους. Προσφέροντας σημαντικά σπίτια για την άγρια ​​ζωή, οι κήποι μειώνουν επίσης τη ρύπανση από τις γεωργικές απορροές.

Επιλέξτε την ιδανική τοποθεσία για τον κήπο σας

Η φαντασία ενός κηπουρού θα ήταν μια αυλή με μεγάλα κρεβάτια κήπου και πολύ ηλιακό φως, αλλά δεν είναι απαραίτητο για έναν επιτυχημένο κήπο. Τα λαχανικά και τα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν σε στενές περιοχές, όπως στο περβάζι ή στο μπαλκόνι.

Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε έναν κοινοτικό κήπο εάν δεν έχετε αυλή ή σπίτι που να ευνοεί την ανάπτυξη. Ωστόσο, το φως του ήλιου είναι ένα στοιχείο για το οποίο δεν μπορείτε να κάνετε συμβιβασμούς. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχεδόν κάθε φυτό κήπου χρειάζεται άμεση ηλιοφάνεια.

Τα φρούτα χρειάζονται συνήθως πέντε έως έξι ώρες άμεσης ηλιοφάνειας για να ευδοκιμήσουν, αν και πολλά βότανα και λαχανικά μπορεί να ανέχονται κάποια σκιά. Εάν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου του κήπου σας είναι σκιασμένο, θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυλλώδη χόρτα.

Επιλέξτε τα φυτά που θα φυτέψετε

Η επιλογή του τι θα καλλιεργηθεί είναι το επόμενο στάδιο στη φύτευση ενός κήπου. Θα πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με το μέγεθος, το κλίμα και τα είδη των φυτών που θα αναπτυχθούν καλά στον κήπο σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Χάρτη Ζώνης Ανθεκτικότητας Φυτών που παρέχεται από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ( USDA ) για να προσδιορίσετε ποια φυτά είναι πιο πιθανό να ανθίσουν εκεί που ζείτε.

Εάν καλλιεργείτε φυτά τροφίμων, επιλέξτε αυτά με τα οποία σας αρέσει πραγματικά να τρώτε ή να μαγειρεύετε εσείς και η οικογένειά σας ή βρείτε μια αγορά όπου μπορείτε να πουλήσετε ή να δώσετε ό,τι μεγαλώνετε. Αν όχι, θα έχετε μια άφθονη σοδειά που θα χαθεί. Αν δεν έχετε πολύ χώρο, σκεφτείτε την κάθετη φύτευση.

Ετοιμάστε τον κήπο.

Είτε μεγαλώνετε απευθείας στην αυλή σας είτε σε διάφορα δοχεία, όπως ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου, θα πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος και την περιοχή σας για να αναπτύξετε με επιτυχία έναν κήπο. Η απευθείας φύτευση δεν είναι η ιδανική επιλογή εάν το χώμα σας είναι πετρώδες ή αργιλώδες ή αν δεν έχετε την απαραίτητη έκταση.

Ο Ging δήλωσε ότι το να ξεκινήσετε φυτά σε γλάστρες είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τα χαρτοκιβώτια αυγών είναι ένας τύπος δοχείων τροφίμων που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό. Έχω χρησιμοποιήσει δοχεία τόφου. είναι λίγο πιο δυνατά και βαθύτερα από πολλά δοχεία με έξι συσκευασίες κήπου», παρατήρησε ο Ging. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο τροφίμων έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα που δεν είναι κατασκευασμένο από χαρτόνι.

Επενδύστε σε προμήθειες κηπουρικής.

Θα χρειαστείτε χώμα, λίπασμα και σπόρους για να ξεκινήσετε έναν κήπο, αλλά επιπλέον εξοπλισμός είναι επίσης απαραίτητος για έναν επιτυχημένο και υγιή κήπο.

Τα φυτά που φυτεύετε καθώς και το μέγεθος και το εύρος του κήπου σας θα καθορίσουν τον εξοπλισμό κηπουρικής που χρειάζεστε. Εδώ θα σας συμβουλεύαμε να ξεκινήσετε.

Εργαλεία για την κηπουρική που πρέπει να λάβετε υπόψη:
Γάντια: Θα πρέπει να πάρετε ένα ουσιαστικό, μακράς διαρκείας ζευγάρι που δεν είναι πολύ μεγάλο.
Ψαλίδια για κλάδεμα: Διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά για ζωντανά φυτά, τα κλαδευτήρια παράκαμψης λειτουργούν καλύτερα.

Πιρούνι κήπου: Αυτό το μεγάλο όργανο μοιάζει με πιρούνι και χρησιμοποιείται για το γύρισμα κομπόστ και αναχωμάτων χώματος.
Μυστρί χειρός: Αυτό το συμπαγές εργαλείο χειρός λειτουργεί καλά για το βοτάνισμα καθώς και για τη φύτευση βοτάνων και λαχανικών σε γλάστρες.
Το σκάψιμο βαθύτερων οπών είναι δυνατό με τη χρήση ενός φτυαριού, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πιο σκληρό έδαφος.
Τσουγκράνα: Εάν κατασκευάζετε το κομπόστ σας, θα χρειαστείτε μια κανονική τσουγκράνα φύλλων για τη συλλογή των απορριμμάτων και την τακτοποίηση του χώρου του κήπου σας.

Σκαπάνη: Μια φαρδιά, στιβαρή σκαπάνη είναι πιθανώς αυτό που θα χρειαστείτε για έναν κήπο τροφίμων. Οι τσάπες που είναι πιο λεπτές και πιο ευαίσθητες είναι καλύτερες για κήπους με λουλούδια. Για την ανάδευση της βρωμιάς, οι επίπεδες τσάπες κήπου λειτουργούν καλά.
Εύκαμπτος σωλήνας κήπου: Ένας εύκαμπτος σωλήνας κηπουρικής με ρυθμιζόμενο ακροφύσιο για μεταβαλλόμενη πίεση νερού είναι αυτό που χρειάζεστε για να ποτίσετε σωστά τον κήπο σας.

Ποτιστήρι: Πρακτικό σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμος σωλήνας, όπως μικροσκοπικοί εσωτερικοί κήποι ή μπαλκονόκηποι.
Ξιφασκία: Για να αποτρέψετε τα ζώα να τσιμπολογούν τον κήπο σας (να σας κοιτάζουν, κουνελάκια), ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να περιφράξετε τον κήπο σας.

Αξιολόγηση και ενίσχυση του εδάφους

Η ποιότητα του εδάφους καθορίζει την ποιότητα ενός κήπου. Βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι σας είναι σε καλή κατάσταση εάν σκοπεύετε να φυτέψετε έναν κήπο στην αυλή σας. Η ανάλυση εδάφους είναι ένα απλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Πρέπει να καθορίσετε εάν τα υλικά στο χώμα σας είναι πέτρες, λάσπη, άργιλος ή μείγμα αυτών. Πριν από τη φύτευση, θα πρέπει να φροντίσετε για οποιαδήποτε πιθανή ρύπανση από θρεπτικά συστατικά ή εδάφη. Η πλειοψηφία των φυτών κήπου ευδοκιμεί σε ουδέτερο έδαφος, το οποίο έχει pH περίπου 7.

Απίστευτα, υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι πάροχοι φροντίδας γκαζόν, όπως το Sunday Lawn Care, που θα δοκιμάσουν το χώμα σας και θα προσφέρουν συμβουλές για το πώς να το βελτιώσετε σωστά.

Δώστε στα φυτά σας τακτική τροφή.

Όπως έχουμε ήδη πει, το να έχετε εξαιρετικό έδαφος είναι ζωτικής σημασίας, αλλά λειτουργεί καλύτερα όταν τα φυτά σας λαμβάνουν τακτικές δόσεις λιπάσματος υψηλής ποιότητας. Με άλλα λόγια, το εξαιρετικό χώμα σε συνδυασμό με την ποιοτική φυτική τροφή ισοδυναμεί με έναν επιτυχημένο κήπο. Φυτικές τροφές όπως το Miracle-Gro® Water Soluble All Purpose Plant Food θα πρέπει να προστίθενται στον κήπο σας ένα μήνα μετά τη φύτευση. Προσέξτε να τηρείτε τις οδηγίες της ετικέτας.

About cubicfootgardening

Check Also

choose the right gardener

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο κηπουρό για τις ανάγκες σας

Εισαγωγή Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού φιλοδοξεί να έχει μια αισθητικά ευχάριστη μπροστινή αυλή που προσθέτει αξία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *