Breaking News

Ποια είναι τα οφέλη του να είσαι κηπουρός;

Εισαγωγή

Η κηπουρική προσφέρει σε πολλά άτομα μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την ιδιότητά της ως απλώς ένα άλλο χόμπι. Το να είσαι άπληστος κηπουρός όχι μόνο βελτιώνει την αισθητική του σπιτιού. υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία που προέρχονται από την κηπουρική που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την αισθητική βελτίωση – αυτά τα οφέλη καλύπτουν τη συναισθηματική ευεξία καθώς και τη σωματική ευεξία.

Ο άνθρωπος και η φύση συνδέονται στενά. η φύση μπορεί να επηρεάσει πολύ την υγεία μας. Η πανδημία COVID-19 μας έδειξε τη σημασία των υπαίθριων χώρων. Πολλοί άνθρωποι ασχολήθηκαν με την κηπουρική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το να περνάτε καθημερινό χρόνο έξω μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ειρηνικοί, ικανοποιημένοι και άνετα με τον εαυτό σας – οφέλη που επηρεάζουν επίσης τη σωματική ευεξία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν παραδοσιακά τον εξωραϊσμό και τους κήπους ως καταφύγια από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες.

Ενισχύει τη διάθεση

Έχετε ζήσει την κηπουρική και έχετε βρει χαρά; Οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν ικανοποιημένοι αφού αφιέρωσαν χρόνο για να περιποιηθούν τον κήπο τους. Διεγείροντας την παραγωγή ενδορφινών – η οποία προάγει τα συναισθήματα χαλάρωσης και ικανοποίησης – η κηπουρική μπορεί επίσης να ωφελήσει τη γενική υγεία σας, ενώ η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της οπτικής σας για τη ζωή.

Ανεβάστε το βιοτικό επίπεδο

Ας απλοποιήσουμε τη ζωή μας. Πράγματι, η κηπουρική είναι μια από αυτές τις εύκολες δραστηριότητες που κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο όμορφη από ό,τι φαντάζεστε. Η καλύτερη τοποθεσία για να δείτε τις μικρές λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη σημασία είναι σε έναν κήπο.

Υποστήριξη της ενσυνειδητότητας

Το να είμαστε προσεκτικοί μας βοηθά να εστιάσουμε στο εδώ και τώρα και σταθεροποιεί την ψυχική μας κατάσταση. Πολλά άτομα δοκιμάζουν γιόγκα και διαλογισμό για να επιτύχουν αυτή την επίγνωση. Από την άλλη πλευρά, ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευχάριστα είδη διαλογισμού είναι η κηπουρική.

Ένα πλεονέκτημα της κηπουρικής είναι ότι μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στην εργασία που έχετε. Σε κάνει να χάνεις τον εαυτό σου στη δουλειά σου και να περνάς ώρες ελέγχοντας την υγεία του κήπου σου.

Πιθανός ενισχυτής του ανοσοποιητικού συστήματος

Όπως τα φυτά σας, χρειάζεστε τον ήλιο για να επιβιώσετε. Τα φυτά σας χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται φωτοσύνθεση για να δημιουργήσουν τροφή όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως. Όταν κάνετε κηπουρική , το δέρμα σας απορροφά τη βιταμίνη D με τον ίδιο τρόπο. Η βιταμίνη D θα μπορούσε να βοηθήσει στην απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα σας και να υποστηρίξει ένα αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα και γερά οστά.

Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) είναι μια ολοένα και πιο διαδεδομένη ανησυχία για την υγεία και η κηπουρική μπορεί να προσφέρει το φάρμακο για την αποτελεσματική διαχείρισή της. Το να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στα φυτά μπορεί να φέρει χαλάρωση και να μειώσει την αρτηριακή ένταση. Επιπλέον, η κηπουρική χρησιμεύει ως άσκηση χαμηλής επίπτωσης που μειώνει τη χοληστερόλη ενώ υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς!

Το Growing Gardens είναι μια υπέροχη προπόνηση

Ακόμα κι αν το να παλεύεις με τα φυτά μπορεί να μην σου φαίνεται μεγάλη προσπάθεια, όταν σκύβεις, σκάβεις, λυγίζεις, στρώνεις, σκεπάζεις και αλλιώς εργάζεσαι στον κήπο σου, ασκείς μεγάλη δύναμη. Ακόμη και η μικρή κηπουρική ταξινομείται από το CDC ως «μέτρια σωματική δραστηριότητα». Αν και πολύ λιγότερο κουραστικό από την άρση βαρών, έχει ωστόσο τα ίδια οφέλη για την υγεία.

Η Φύτευση Κήπων έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Boulder διαπίστωσε ότι η κηπουρική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων φλεγμονής σε όλο το σώμα. Είναι επίσης εξαιρετικό για την υποστήριξη της ανάπτυξης του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών σας. Αλλά αντί για τον καθαρό αέρα ή όλη την όμορφη χλωρίδα, ένα κοινό βακτήριο του εδάφους γνωστό ως Mycobacterium vaccae είναι η πηγή αυτών των πλεονεκτημάτων. Έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακά πειράματα ότι η έκθεση έχει ως αποτέλεσμα μακροχρόνιες αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στον εγκέφαλο και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Η έκθεση στον ήλιο ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η έκθεση στον ήλιο συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής βιταμίνης D και η κηπουρική προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βρίσκεστε έξω και να απολαύσετε τον ήλιο. Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής αναφέρει ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, γονίδια που εμπλέκονται στο μεταβολισμό του ασβεστίου, στη λειτουργία του ανοσολογικού συστήματος και στα νευρομυϊκά συστήματα ρυθμίζονται από τη βιταμίνη D. Επίσης, ενισχύει τα οστά σε ηλικιωμένα άτομα και βοηθά στην ανάπτυξη των οστών των παιδιών, αποτρέποντας ραχιτισμός.

Ο χρόνος έξω προωθεί την παραγωγή σεροτονίνης

Η σεροτονίνη έχει από καιρό συσχετιστεί με τη δημιουργία χαρούμενων συναισθημάτων και καταπραϋντικών προοπτικών, αλλά πρόσφατη έρευνα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής δείχνει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ποιότητα του ύπνου. Το να αφιερώνετε χρόνο στην κηπουρική διεγείρει περισσότερη παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μετατρέπεται σε μελατονίνη, η οποία ενισχύει την ικανότητά σας να κοιμάστε. Αυτή η διαδικασία ξεκινά μόλις πέσει το έντονο ηλιακό φως και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα βακτήρια του εδάφους μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με το στρες

Πειράματα με τη χρήση M. vaccae έδειξαν επίσης ότι τα φιλικά βακτήρια του εδάφους μπορούν να μειώσουν το στρες, το άγχος και τις ασθένειες που σχετίζονται με το στρες και να βοηθήσουν στον έλεγχο ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως η κολίτιδα, σύμφωνα με τα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS). Προχωρήστε και απολαύστε τη μυρωδιά της υγρής γης—είναι πολύ ωφέλιμο για εσάς. Σε μοντέλα ποντικιών, η προσθήκη των βακτηρίων στα συστήματά τους τους παρείχε προστασία για μήνες.

Φέρνοντας το εξωτερικό μέσα

Δεν φτιάχνετε ένα περιβάλλον μόνο για εσάς και τους αγαπημένους σας, αλλά και για άλλους επισκέπτες. Ίσως δημιουργήσετε γρασίδι για να προσελκύσετε τοπικά ζώα, όπως σκαντζόχοιρους, ή εγκαταστήστε ένα λουτρό πουλιών για να προσελκύσετε τους φτερωτούς συντρόφους σας. Είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για την ανάπτυξη μιας ισχυρότερης σύνδεσης με τη φύση. Κάτι που αναμφίβολα θα εκτιμήσουν τα μικρά παιδιά.

Ένα μέρος για να χαλαρώσετε

Η ώρα του κήπου μπορεί να γίνει η προσωπική σας περιοχή Ζεν όταν δεν συναναστρέφεστε, προσφέροντας φρέσκο ​​αέρα για να αναπνεύσετε, υπέροχες μυρωδιές λουλουδιών και χαλαρωτικούς ήχους πουλιών και νερού που τρέχουν. Η κηπουρική προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και τη χαλάρωση – μπορεί να γίνει το ήρεμο καταφύγιό σας!

Η κηπουρική παρέχει φρέσκο ​​αέρα για να αναπνεύσει, ενώ οι χαλαρωτικοί ήχοι του νερού που τρέχει στο παρελθόν δημιουργούν την απόλυτη αισθητηριακή απόλαυση – πράγμα που σημαίνει ότι η ώρα του κήπου μπορεί να μετατρέψει οποιονδήποτε κήπο στο τέλειο καταφύγιό σας! Ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το να περνάτε τα απογεύματα της Κυριακής χαλαρώνοντας διαβάζοντας πίνοντας δροσιστικά ποτά μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε ικανοποίηση. αφήστε τον εσωτερικό σας κηπουρό να βγει με κρύα ροφήματα!

Η ανθεκτικότητα διδάσκεται από το Raising Plants

Η κηπουρική μπορεί να φαίνεται απίθανη με την πρώτη ματιά, ειδικά αν αυτή είναι η εναρκτήρια απόπειρά σας, αλλά η κηπουρική μπορεί να διδάξει υπομονή και επιμονή. Η υπομονή θα είναι χρήσιμη αφού τα φυτά χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν. Η ανθεκτικότητα από την άλλη είναι πιο κρίσιμη. μπορεί να υπάρχουν ανεξέλεγκτες μεταβλητές που τις επηρεάζουν ότι ο κήπος σας δεν ευδοκιμεί λόγω ανεπαρκούς βροχής, υπερβολικής βροχής ή διαφορετικά, πρέπει να προσπαθήσετε ξανά αργότερα.

About cubicfootgardening

Check Also

Gardener's Guide to Growing Your Own Garden

Οδηγός του κηπουρού για την καλλιέργεια του δικού σας κήπου

Θέλετε να καλλιεργήσετε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα σας αλλά δεν ξέρετε από …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *