Breaking News

Πώς να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον φιλικό προς τον κηπουρό

Εισαγωγή

Το μόνο που κάνει ένας φιλικός προς το περιβάλλον κήπος είναι κήπος με περιβαλλοντική συνείδηση. Αυτό συνεπάγεται την ευνοϊκή επιρροή στο περιβάλλον και τη βάση των αποφάσεων στη βιωσιμότητα.

Ένα λεπτομερές σεμινάριο σχετικά με το σχεδιασμό ενός φιλικού προς το περιβάλλον, βιώσιμου κήπου μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου. Ανακαλύψτε ιδέες και μεθόδους για την κηπουρική λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την άγρια ​​ζωή. Μάθετε πώς να χτίζετε έναν κήπο που είναι τόσο αισθητικά ευχάριστος όσο και περιβαλλοντικά βιώσιμος.

Πώς μπορεί να γίνει ένας φιλικός προς το περιβάλλον κήπος;

Η δημιουργία ενός βιώσιμου, φιλικού προς το περιβάλλον κήπου έχει τρεις κύριους στόχους:

Για την ανάπτυξη των φυτών σας, χρησιμοποιήστε βιολογικές τεχνικές. Αυτό συνεπάγεται την απομάκρυνση από αντικείμενα με χημικές βάσεις και τη χρήση οργανικών εντομοκτόνων και λιπασμάτων.
καταναλώνετε τεχνικές ποτίσματος με αποδοτική χρήση νερού και φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για να μειώσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που προσελκύει χρήσιμα πλάσματα και έντομα, τα οποία θα υποστηρίξουν την υγεία και την ισορροπία του κήπου σας .

Έχοντας κατά νου αυτούς τους στόχους, εδώ είναι εννέα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καθώς αρχίζετε να σχεδιάζετε έναν όμορφο, υγιή και οικολογικά υπεύθυνο κήπο.

Επιλέξτε γηγενή χλωρίδα.

Η επιλογή εγγενών φυτών ωφελεί το περιβάλλον και το πορτοφόλι σας, επειδή δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τυχόν αποτυχημένα φυτά. Επιπλέον, τα αυτοφυή φυτά θα χρειαστούν λιγότερο πότισμα, καθώς είναι πιο κατάλληλα για το κλίμα όπου αναπτύσσονται. Επιπλέον, η χρήση γηγενών φυτών για τη δημιουργία ενός μπαλώματος αγριολούλουδου ή άλλου οικοτόπου ενισχύει την ποικιλομορφία των ειδών.

Χρησιμοποιήστε τεχνικές άρδευσης εξοικονόμησης νερού.

Για μη χλοώδεις περιοχές όπως υπερυψωμένους κήπους, λαχανόκηπους, τοπικά κρεβάτια και φυτά με δοχεία, η στάγδην άρδευση είναι η καλύτερη επιλογή για πότισμα. Η στάγδην άρδευση εξοικονομεί νερό και χρήματα μεταφέροντας νερό στη βάση του φυτού, ελαχιστοποιώντας τον υπερβολικό ψεκασμό και την εξάτμιση. Επιλέξτε το σύστημα στάγδην άρδευσης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας από την ποικιλία που παρέχει η Rain Bird, τα οποία είναι όλα απλά στην εγκατάσταση.

Δώστε στον κήπο σας ένα πρωινό πότισμα. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να μειώσετε την εξάτμιση και να παρέχετε στα φυτά σας το νερό που χρειάζονται για να επιβιώσουν την ημέρα.

Μετατρέψτε τον κήπο σας σε σπίτι

Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να δημιουργήσετε ενδιαιτήματα φιλικά προς το περιβάλλον στον κήπο του σπιτιού σας. Φτιάξτε κήπους, για παράδειγμα, που αντλούν μια ποικιλία από φυσικούς επικονιαστές, όπως σκώρους, σκαθάρια, πεταλούδες, σφήκες και γηγενείς μέλισσες.

Ορισμένα πουλιά, όπως το κολίβριο με λαιμό, εμπλέκονται επίσης στην επικονίαση. Συμπεριλάβετε πολλά αυτοφυή φυτά γάλακτος στον κήπο σας, όπως το Asclepias tuberosa, το γαλακτόχορτο της πεταλούδας και το Asclepias syriaca, το κοινό γαλακτόχορτο, για να προσελκύσετε την πεταλούδα μονάρχη που απειλείται με εξαφάνιση. Οποιοδήποτε φυτό μέντας στο βουνό είναι ένα εξαιρετικό επιπλέον φυτό επικονιαστή.

Κόψτε το γκαζόν σας

Εάν μειώσετε το γρασίδι σας ακόμη και κατά 10%, θα βοηθήσετε πολύ το περιβάλλον, καθώς ένα μέρος του χλοοτάπητα δεν θα χρειαστεί να κοπεί, να ξεριζωθεί ή να υποβληθεί σε επεξεργασία με συνθετικά ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα για τον έλεγχο ζιζανίων ή εντόμων. . Όχι μόνο αυτό, αλλά λιγότερο κούρεμα σημαίνει επίσης χρήση λιγότερων ορυκτών καυσίμων για τη διατήρηση ενός καλά περιποιημένου χλοοτάπητα. Αυτοί οι χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση ενός υπάρχοντος κήπου ή για τη δημιουργία μιας νέας τοποθεσίας για έναν εγγενή φυτόκηπο, κήπο επικονιαστών ή κήπο με φυτά που θα τροφοδοτούν την τοπική άγρια ​​ζωή. Φυσικά, εάν ήταν εφικτό, θα συνιστούσαμε περαιτέρω μείωση των εκτάσεων με γρασίδι.

Φτιάξτε ένα σωρό κομπόστ στη γη σας

Υπάρχουν είδη που παράγονται σε κάθε σπίτι που μπορούν να κομποστοποιηθούν. Η κομποστοποίηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας κλαδιά, φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού, ζιζάνια και άλλα απόβλητα της αυλής που βρίσκονται στον κήπο. Μπορείτε να προσθέσετε σχεδόν οτιδήποτε άλλο εκτός από ζωικά προϊόντα, όπως μπαγιάτικο ρύζι και ζυμαρικά, και φυτικά απόβλητα από το σπίτι σας στο σωρό κομπόστ.

Ένας βασικός σωρός κομποστοποίησης θα μπορούσε να είναι μόνο ένας περιορισμένος χώρος με δάπεδο με πηχάκια. Μια εξαιρετικά βασική μέθοδος είναι να θάβετε δύο ή τρεις στύλους φράχτη και να τους περιβάλλετε με συρμάτινη περίφραξη τέσσερα ή πέντε πόδια. Μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το κλουβί σε σωρό κομποστοποίησης. Οποιαδήποτε πράσινα απόβλητα από την κουζίνα ή την αυλή μπορούν να προστεθούν σε στρώσεις. Μερικές φορές, καλύπτοντας την περιοχή με γη θα.

Φιλική προς το περιβάλλον κηπουρική: οκτώ βασικές οδηγίες

Το θεμέλιο ενός οικολογικού τοπίου είναι η φροντίδα των φυτών. Ευτυχώς, οι περισσότεροι κηπουροί έχουν συγγένεια με τα φυτά, οπότε αυτό το τμήμα έχει ήδη καλυφθεί. Η απώλεια του ενδιαιτήματος και της βιοποικιλότητας που παρατηρούμε πρόσφατα είναι επιζήμια για όλα τα έμβια όντα, τα φυτά, τα ζώα, τη γη και τους εαυτούς μας.

Ο ιδιοκτήτης του Gardening Express, Chris Bonnett, λέει: «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και αυτό μπορεί να ξεκινήσει από τους κήπους μας». Εδώ είναι οι καλύτερες συστάσεις μας για φιλική προς το περιβάλλον κηπουρική, είτε έχετε περβάζι, αίθριο, μπαλκόνι ή αυλή.

Προχωρήστε εγγενώς

Τα φυτά που ευδοκιμούν φυσικά σε ένα μέρος χωρίς ανθρώπινη εισαγωγή είναι γνωστά ως αυτοφυή φυτά. Για πολλούς λόγους, είναι συχνά τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον φυτά για να καλλιεργήσετε. Πρώτα απ ‘όλα, τα εγχώρια φυτά προσφέρουν τα καλύτερα φυσικά σπίτια για μια μεγάλη ποικιλία πουλιών, ζώων και ωφέλιμων εντόμων. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά για την άγρια ​​ζωή.

Παρέχουν επίσης στα αγαπημένα μας πουλιά, μέλισσες και πεταλούδες μια πλούσια τροφή, η οποία θα αυξήσει τη βιοποικιλότητα στην περιοχή σας. Η φυσική βλάστηση σε μια δεδομένη τοποθεσία θα είναι πιο χρήσιμη για τα πλάσματα που την κατοικούν. Επιπλέον, τα γηγενή φυτά παρουσιάζουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή στα παράσιτα από τα μη γηγενή. Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση της υγείας τους θα είναι πιο απλή και δεν θα το κάνετε.

Φυτά που προσελκύουν επικονιαστές

Ο πλανήτης εξαρτάται από επικονιαστές και ίσως τους υποστηρίξετε στις προσπάθειές τους! Θα κινδυνεύαμε χωρίς επικονιαστές αφού περίπου 8 στα 10 ανθοφόρα φυτά εξαρτώνται από αυτά για να συνεχίσουν να αναπαράγονται. Διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε τους κήπους μας, την παραγωγή τροφίμων και τη βιοποικιλότητά μας, εάν δεν υπάρχουν αρκετοί επικονιαστές που εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ένας από τους πιο γνωστούς επικονιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μέλισσα, αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανησυχητική μείωση του αριθμού τους. Ευτυχώς, μπορείτε να τους υποστηρίξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία φυτών για να τα τραβήξετε στην αυλή σας και να τα διασκεδάσετε καθώς βουίζουν. Για παράδειγμα, οι μέλισσες λατρεύουν:

συμπέρασμα

Με κάθε τύχη, αυτή η ανάρτηση ιστολογίου σας παρείχε μια σταθερή βάση για το σχεδιασμό ενός φιλικού προς το περιβάλλον κήπου. Ελέγξτε την περιοχή «Κηπουρική για το Περιβάλλον» του ιστότοπού μας για περαιτέρω εις βάθος συζητήσεις σχετικά με πολλά από τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το δοκίμιο.

About cubicfootgardening

Check Also

choose the right gardener

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο κηπουρό για τις ανάγκες σας

Εισαγωγή Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού φιλοδοξεί να έχει μια αισθητικά ευχάριστη μπροστινή αυλή που προσθέτει αξία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *