HomeΦυτάΠώς να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου για την υγεία...

Πώς να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου για την υγεία και την ευεξία

εισαγωγή

οφέλη των φυτών Δεν θα σοκάρει κανέναν ότι ο πολύς φυσικός αέρας και η κανονική δραστηριότητα είναι μια απίστευτη μέθοδος για την υποστήριξη της πραγματικής σας ευημερίας καθώς και της ψυχολογικής σας ευημερίας – και η φύτευση είναι μια υπέροχη μέθοδος για να το κάνετε αυτό! Ωστόσο, γνωρίζατε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου και η κηπουρική εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας; Εκτός από τον τρόπο που τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν όμορφο περίτεχνο σχεδιασμό στο σπίτι, μπορεί να βοηθήσουν παρομοίως την ευημερία και την ευημερία σας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας εύκολος τρόπος για να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας και η έρευνα δείχνει ότι περνάμε πάνω από το 85% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παραμένετε ζεστοί μέσα σας και να εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τα ψυχικά και σωματικά οφέλη – μια κατάσταση που κερδίζει! Με κάθε ένα από τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν τα φυτά εσωτερικού χώρου στη σωματική και συναισθηματική σας ευεξία, δεν έχετε τίποτα να χάσετε με την απόκτηση μερικών φυτών εσωτερικού χώρου στο σπίτι και το γραφείο σας:

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συναισθημάτων του άγχους 

οφέλη των φυτών Τα φυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο άνετα και ξεκούραστα, σύμφωνα με μια μελέτη αξιόπιστης πηγής που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiological Anthropology και σε ένα με τη φύση. Στην ανασκόπηση, τα μέλη έλαβαν δύο μοναδικές δεσμεύσεις: τη μεταφύτευση ενός φυτού εσωτερικού χώρου ή την ολοκλήρωση μιας σύντομης εργασίας που βασίζεται στον υπολογιστή. Οι ερευνητές μέτρησαν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, δύο βιολογικούς δείκτες του στρες, μετά από κάθε εργασία.

Διαπίστωσαν ότι η εργασία φύτευσης σε εσωτερικούς χώρους μείωσε την αντίδραση πίεσης στα μέλη. Παρά το γεγονός ότι οι κριτές ήταν νεαροί άνδρες που ήταν καλά γνώστες της ηλεκτρονικής εργασίας, η εργασία Η/Υ είχε και πάλι ως αποτέλεσμα την αύξηση του παλμού και της κυκλοφορικής καταπόνησης. Οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι η εργασία με φυτά θα μπορούσε να μειώσει τόσο τη φυσιολογική όσο και την ψυχική πίεση.

Πώς θα μπορούσαν τα φυτά εσωτερικού χώρου να βοηθήσουν στην ψυχολογική μου ευημερία;

 

παράγει χημικές ουσίες που τονώνουν:

Δεν χρειάζεται να κάθεστε ήσυχοι, όπως να βλέπετε τηλεόραση ή να διαβάζετε ένα βιβλίο, για να διασκεδάσετε σε εσωτερικούς χώρους. Αντίθετα, γιατί να μην λερώσετε τα χέρια σας και να αρχίσετε να φροντίζετε ή να φυτεύετε περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου; Έχει αποδειχθεί ότι η ενασχόληση με ένα ενεργό χόμπι προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών – των χαρούμενων χημικών στον εγκέφαλό σας – που βοηθά στη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Η ενασχόληση με ένα διασκεδαστικό χόμπι μπορεί να σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας και να την κρατήσετε εκεί.

Συνεχίστε – δοκιμάστε το! μια αλλαγή στο τοπίο

 

Ένας τόνος φυτών εσωτερικού χώρου έχουν υπέροχα σκιασμένα άνθη που μεταφέρουν ζωή στο σπίτι. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό ανεβάζει τη νοοτροπία σας και σας φτιάχνει τη διάθεση. Επιπλέον, η φροντίδα των φυτών σας κάνει να νιώθετε απαραίτητοι, κάτι που είναι πάντα υπέροχο!

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα

οφέλη των φυτών Η Κάθι Κένεντι, μια κυρίαρχη κηπουρός με την οποία ο Garvey συνεργάζεται στο Farm Chastain, ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα καθαρισμού, τα χρώματα, η μούχλα και το ωίδιο, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση στα σπίτια μας. Τα φυτά επίσης αντικαθιστούν το διοξείδιο του άνθρακα με νέο οξυγόνο.

Όπως υποδεικνύεται από μια μελέτη της NASA το 1989, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ποιότητας του αέρα εξαλείφοντας συνθετικές ενώσεις που προκαλούν ασθένειες όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο από τον αέρα. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το χώμα των φυτών σε γλάστρες μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα. Σύμφωνα με τον Garvey, «οι μικροοργανισμοί στη βρωμιά του φυτού βοηθούν επιπλέον στον καθαρισμό του αέρα». Έχουν επίσης βρεθεί ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Μειώστε την πίεση

Σε μια μελέτη του 2024, τα επίπεδα ψυχολογικού και φυσιολογικού στρες των συμμετεχόντων βρέθηκαν να μειώνονται με τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου. Η συσχέτιση με τα φυτά έπνιγε τη στοχαστική κίνηση του αισθητηριακού συστήματος και τον διαστολικό παλμό. Σε σύγκριση με την εργασία σε υπολογιστή, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο άνετα όταν δουλεύουν με φυτά. Αυτή λέει,

«Υπάρχουν πολυάριθμα ψυχικά πλεονεκτήματα στην επένδυση ενέργειας έξω – δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε ένα μέρος και μια σχέση με μια επιλογή που θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική από εμάς τους ίδιους – και μας δίνει αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ “υπαίθρια φινιρίσματα”. “Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά οφέλη από το να περνάμε χρόνο έξω…» «Καλωσορίζουμε τη φύση στον δικό μας χώρο όταν φέρνουμε φυτά μέσα».

Βελτιώστε την κατάσταση της ευτυχίας σας

Σύμφωνα με μια έκθεση από τη Σκανδιναβία, τα μέλη που εκτέθηκαν σε φυτά εσωτερικού χώρου ανέπτυξαν αισθήματα ευημερίας πιο έντονα από εκείνα που δεν εκτέθηκαν. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα ευεξίας μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της σωματικής υγείας.

«Μελέτες έχουν δείξει τον τρόπο με τον οποίο τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω το κέντρο, να μειώσουν την επιβαρυντική ιδιοσυγκρασία και να μειώσουν τις παρενέργειες της έντασης», λέει ο Garvey.» Μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω την καταπόνηση του κυκλοφορικού, τους παλμούς και τα επίπεδα κορτιζόλης στο σημείο που ο εγκέφαλος και το σώμα σας είναι χαλαρά».

Ενθαρρύνετε τη γνωστική ευεξία

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση των ανθρώπων σε φυτά εσωτερικού χώρου τους βοήθησε να αναρρώσουν από την ψυχική εξάντληση. «Μια έρευνα του Rutgers ανακάλυψε ότι τα άτομα με άνοια έδειξε ότι εργάζονταν στη στιγμιαία μνήμη μετά από μια συνάντηση σε ένα ιαπωνικό νηπιαγωγείο», προσθέτει ο Garvey.

Ενίσχυση της περιβαλλοντικής υγείας

οφέλη των φυτών Η ίδια υποστηρίζει, «Το περιβάλλον μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ευεξία μας». “Η ευεξία μας είναι αλληλένδετη με κάθε τρόπο. Μπορεί να είναι ωφέλιμο για τη γενική υγεία σας να ζείτε σε ένα ειρηνικό και υγιές περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε το σπίτι μας ως καταφύγιο και ένα μέρος για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Μια αρμονική σχέση

Σύμφωνα με τον Garvey, «ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου είναι η όμορφη ανταλλαγή που πραγματοποιείται: Τα φυτά βασίζονται σε εμάς για φροντίδα και με τη σειρά τους φροντίζουν για εμάς βελτιώνοντας τον αέρα που αναπνέουμε και κάνοντας τον χώρο μας περισσότερο. πανεμορφη.” “Πιστεύω επίσης ότι τα φυτά έχουν αυτοπεποίθηση. Μπορεί να χρησιμεύσουν ως σημαντικός δείκτης για τα πράγματα που θα έρθουν για εμάς καθώς ανθίζουν.

Ο τρόπος που φαίνονται μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα

οφέλη των φυτών Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα και πιο γνωστά πλεονεκτήματα της χρήσης των αγαπημένων σας φυτών εσωτερικού χώρου για να δημιουργήσετε μια όαση εσωτερικού χώρου. Μια διάταξη από προσεκτικά επιλεγμένα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Το να περικυκλώνετε τον εαυτό σας με βλάστηση λέγεται ότι προκαλεί σημαντικές ανυψωτικές συνθετικές αποκρίσεις στον εγκέφαλό μας, οι οποίες βοηθούν να επεκτείνουμε κανονικά την ικανοποίηση και τις ψυχικές καταστάσεις. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι το έδαφος περιέχει επίσης μικρόβια που παράγουν επιπλέον σεροτονίνη.

Τελικές Λέξεις

οφέλη των φυτών Μπορεί να είναι πηγή ευτυχίας να έχετε φυτά στο γραφείο ή στο σπίτι σας. Η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους μειώνει την πίεση, υποστηρίζει την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και τη συγκέντρωση και προάγει την ανάκτηση. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας. Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά στο σπίτι, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποια φυτά είναι τοξικά. Αν υποθέσουμε ότι έχετε άσθμα ή ευαισθησίες, να γνωρίζετε τα είδη που διαταράσσουν τις παρενέργειές σας. Τα ζωντανά φυτά που «αναπνέουν» μπορούν να κάνουν το περιβάλλον διαβίωσης ή εργασίας σας ένα πιο χαρούμενο και υγιές μέρος.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments